Controlat el foc forestal de Portbou

2015-07-13 07:30

Al voltant de les set del matí els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi forestal de Portbou a la zona del coll dels Belitres. Un helicòpter s'ha incorporat a primera hora a les tasques per supervisar tota la zona. Recordem que tota la nit hi han treballat unes 25 dotacions dels bombers, a més de Mossos d'Esquadra i ADF.

Una veïna de la població ha explicat que el record del que va passar l'any 2012 ha tornat a planar sobre la població "era especialment esgarrifós sentir com cruixien els arbres cremant-se". Els carrers del poble presentaven una inhabitual presència de gent de matinada pendents de l'evolució de les flames.

La superfície cremada podria arribar a les 20 hectàrees segons les darreres informacions provisionals.

Al lloc, han treballat un total de 25 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i efectius dels Pompiers francesos. Es preveu que, al llarg del matí continuïn remullant i revisant el perímetre afectat amb 7 dotacions terrestres i el suport d’un helicòpter dels Bombers de la Generalitat i 4 vehicles dels Pompiers.

En l’incendi també treballen una unitat de les ADF (Agrupacions de Defensa Forestal) de la zona, efectius del cos d’Agents Rurals, 7 patrulles dels Mossos d’Esquadra i efectius de la Guàrdia Civil.
 

Foto de primera hora del matí de Mónica López Gracia