Concentració a la Jonquera per reclamar la tornada del Sahara d'Isabel Terraza

2010-11-16 15:01

Sota el lema "Per la integritat i la llibertat de l’Isabel i l’Antonio. Dret a la Informació", el poble de la Jonquera ha convocat una concentració a la plaça de l’Ajuntament, aquest dimecres 17 de novembre, a les 20 h, per reclamar la tornada amb garanties de la jonquerenca Isabel Terraza Rebollo i del mexicà, Antonio Veláquez. A l’acte hi assistirà la familia, i una cosina de l’Isabel, la Trini López, farà lectura d’un manifest. 

Després de setmanes de treballs al campament de protesta Agdaym Izik, amb l’associació Resistencia Saharaui, durant la matinada de dilluns 8 de novembre, la càmera d’aquests dos activistes ha estat testimoni gràfic del desmantellament per la força per part de l’exèrcit marroquí del simbòlic assentament; i també de la insurrecció aaiunesa que es va seguir, quan el poble va manifestar-se espontàniament als carrers en conèixer la noticia. Els drets humans s’han violat d’una manera flagrant i hi ha hagut centenars de ferits i, fins i tot, morts en ambdós bàndols.

El govern marroquí ha vedat l’entrada a desenes de periodistes desplaçats d’arreu per informar dels greus fets que han tingut lloc i de la dramàtica situació que es viu a la zona ara mateix. El testimoni de la Isabel, de l’Antonio i de la seva càmera sembla incomodar el govern marroquí i l’exèrcit els està buscant casa per casa. Ells viuen amagats fa una setmana, i de moment ningú no els ha ofert garanties diplomàtiques segures per sortir en vida del país. 

Per tot això, el poble de la Jonquera vol reclamar a les autoritats competents una acció compromesa per aconseguir l’alliberament amb garanties de seguretat de la Isabel Terraza i el seu company.