Comerç Figueres mostra la seva indignació per les noves mesures del Procicat

2021-01-05 16:00

Comerç Figueres ha fet públic un comunicat per expressar la seva disconformitat amb les recents mesures aprovades pel Procicat. És aquest que reproduïm íntegrament:

Indignats per les noves mesures restrictives dictades per la Generalitat de Catalunya que ens ha enganxat completament desprevinguts i on se'ns obliga a confinament municipal i al tancament del petit comerç i els gimnasos en cap de setmana durant 10 dies (del 7 al 17 de gener 2021), volem comunicar el següent:

A Alemanya, bars, autònoms i pimes reben el 75% del facturat en data de novembre 2019. A França, les empreses que comptin fins a 50 empleats, així com els autònoms, reben el 75% de les pèrdues, en relació amb les xifres del mateix període del 2019.

Al nostre país rebem petites ajudes no només insuficients sinó incomparables amb les pèrdues per un tancament forçós. Tampoc cap exoneració d'imposts, ni ens indemnitzen per l'IAE.

El desgavell de les vacunes és escandalós: si es vacunen 60.000 per setmana com té previst el govern, aconseguirem immunitat del 70% en el mes d'octubre de 2022. Si en fem 7.800 com en l'última setmana, tardarem 13 anys. Calen 130.000 vacunacions a la setmana per assolir la immunitat la propera tardor. És un despropòsit i una falta de respecte a tots.

Cada dia que no ens administren la vacuna, i que es ralentitza el sistema, mor gent i s'arruïnen negocis. Afegim que cal que tothom es vacuni.

Tanquem per solidaritat i en un compromís ferm en que la gent no s'infecti més.

Nosaltres com a empresaris hem fet la feina, però els gestors públics han suspès per complet. Demanem dimissions a l'actual executiu del Govern i que pleguin!

A més, aquests tancaments beneficien les grans plataformes de comerç electrònic, que són la gran competència a les botigues petites. Aquest canvi d'hàbits en els usuaris, perllongat per la llarga durada de la pandèmia, pot ser molt difícil de recuperar.

Malgrat que la restauració (així com la cultura), no sumen noves restriccions a aquelles que ja tenien i que inclouen limitacions horàries i d'aforament, denunciem que aquestes limitacions són un despropòsit: a les hores d'esmorzar i de dinar, la gent s'amuntega.

Per tots aquests punts citats, demanem:

No pagar la Seguretat Social durant dos anys i poder mantenir els llocs de treball dels nostres empleats.

És més intel·ligent deixar de pagar la Seguretat Social que pas deixar a l'atur a persones compromeses amb les empreses on treballen.

Durant aquests dos anys ens comprometem a mantenir aquests llocs de treball. D'aquesta forma a l'Estat els hi surt més econòmic que pas pagar el paro.

Per a fer front als ICO's, una reducció del 50% del pagament de l'IVA. En cas contrari, no podrem fer front al pagament.

Un ajut de 2.500 euros és completament insuficient, una empresa no té cap possibilitat de parar cap cop. Es produiran impagaments a proveïdors, al govern i augmentarà la incertesa dels empresaris i emprenedors.

I per últim, que en aquests 10 dies d'aturada social, s'incrementi el ritme de les vacunacions.

No ens oposem al tancament, som conscients que la situació a dia d'avui, només a l'Hospital de Figueres, és d'una gran tensió. Però demanem valentia, compromís i responsabilitat empresarial: tanquem per culpa d'irresponsables incívics i de polítics incompetents. Com ja ha succeït en altres moments de la pandèmia, tocarà a la iniciativa privada salvar el que el Govern està desfent.