Comença la instal·lació del parc urbà de salut de Borrassà

2011-01-20 14:30

Aquesta setmana ha començat la instal·lació del parc urbà de salut de Borrassà en els jardins que hi ha al carrer Sant Antoni i que estan situats molt propers al camp de futbol municipal.

El projecte el porta a terme l’Ajuntament de Borrassà i el Dipsalut (organisme autònom de salut pública de la Diputació de Girona) per promoure i facilitar la practica d’activitat i exercici físic contribuint, d’aquesta manera, a reduir el sedentarisme de la població. Aquest parc de salut municipal constarà de vuit aparells que s’han dissenyat expressament per a la realització d’activitat física i exercici físic moderat. Es completarà amb un aparell per fer estiraments i un plafó on es descriuen les característiques del parc, les recomanacions que cal seguir alhora de fer l’exercici físic i les pautes per realitzar una sessió d’activitat física adequada.

El parc de salut de Borrassà està especialment dirigit a adults i a gent gran tot i que està obert a tothom. L’Ajuntament de Borrassà i el Dipsalut han firmat un conveni de cessió gratuïta d’aquest equipament al municipi. Aquest acord també estableix que el Dipsalut farà sessions d’exercici programades per potenciar el seu ús entre la població i proporcionar eines per adaptar l’exercici físic a les necessitats de cada usuari. El cost del nou equipament és de 9.903,22€, que assumeix en la seva totalitat el Dipsalut.

L’alcalde de Borrassà, Ferran Roquer, explica que el projecte “és molt important pels beneficis que suposarà per a la contribució d’una bona salut i una bona qualitat de vida pels veïns i, des d’aquí, vull animar a tota la gent de Borrassà a que es facin seu aquest parc i hi vagin, a poder ser cada dia, a fer exercicis físics per millorar el seu estat de salut”.