Casellas (PSC) vol que Figueres sigui un plató cinematogràfic de primer nivell

2023-05-11 08:00

El cap dellista del PSC Pere Casellas proposa fer de Figueres un referent cultural i un plató cinematogràfic de primer nivell per desestacionalitzar el turisme. Es tractaria, d'una banda, de potenciar la vinculació amb Salvador Dalí a través de la casa natal, la segona casa Dalí i el Dalí de Figueres. I convertint Figueres i l'Empordà en el plató cinematogràfic de referència a Catalunya, com ho és ara la ciutat andalusa a Espanya, acollint tot tipus de produccions audiovisuals. Ho ha definit com "la Málaga catalana".

Pere Casellas creu que “la creació de la Figueres Film Office han estat una bona arrencada perquè aquest referent cultural, turístic i plató de cine de primer nivell en què s’ha de convertir Figueres sigui una realitat”. Casellas afegeix: “Amb tots els ingredients que tenim podem fer, perfectament, de Figueres la nova Màlaga, la ciutat on es gravin moltes de les produccions audiovisuals de referència ”

El PSC de Figueres continuarà treballant per la dalinització de la ciutat i la vinculació entre turisme i comerç. Es tracta de convertir Figueres en un referent en turisme cultural i, també, apropar el castell a la ciutat i potenciar-lo com a gran actiu patrimonial i turístic. A més, hi haurà noves accions per desestacionalitzar el turisme amb nova oferta i propostes, sobretot vinculades a comerç; cine; petits congressos; gastronomia i ciclisme. A tot això, s’hi haurà d’afegir la reforma de la Sala Edison, que reforçarà el pol comercial i turístic de la ciutat i es potenciarà el comerç de l’altra banda de la Rambla.

Els socialistes de Figueres també recorden: “Hem aconseguit dels fons Next Generation 2,6 milions d'euros per millorar l'oferta a la ciutat. Hem obert la segona casa de la família Dalí i a l'estiu obrirem la Casa natal. Hem creat, juntament amb el sector nova oferta en temporada baixa: Fira de la cervesa, Figa dolça i la Ceba Negra”.