Campanya municipal per fomentar la recollida d'excrements de gossos a la via pública a Figueres

2014-04-10 13:00

L'Ajuntament de Figueres ha iniciat una campanya per a promoure que els propietaris de gossos recullin els excrements de la via pública. La iniciativa consisteix en la distribució d'un fulletó informatiu i d'un kit de recollida d'excrements als ciutadans que passegen amb els seus gossos per la via pública. El fulletó recorda als propietaris de gossos els aspectes essencials que comporta la tinença d'un animal com poden ser l'obligatorietat de registrar els animals en el Cens Municipal d'Animals de Companyia. Aquest tràmit és gratuït. També es recorda que és obligatori disposar d'una llicència municipal en el cas de gossos potencialment perillosos. També s'informa de la necessitat de passejar amb els gossos lligats i, si són perillosos, amb el morrió posat.

Aquest fulletó també remarca l'obligatorietat de recollir els excrements de gossos i evitar que orinin a les façanes dels edificis ni al mobiliari urbà. Es recorda també que les infraccions per l’incompliment d’aquestes normes poden suposar una sanció d’entre 60 i 30.000 euros

D'altra banda, les informadores ambientals repartiran gratuïtament als propietaris de gossos un kit per a la recollida d'excrements de gossos. Un element que també es podrà sol·licitar al Servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figueres (Avda. Salvador Dalí 107,  al telèfon 972 03 23 22 o al mail mambient@figueres.org).

El regidor de Medi Ambient, Pere Giró, explica que “la distribució gratuïta del kit té l'objectiu de canviar els hàbits d'un petit grup de propietaris que són els causants de la presència d'excrements a la via pública i en parcs i jardins. El kit consta d'un porta-bosses de recollida d'excrements (20 unitats) que es pot acoplar a la cadena de passeig del gos, de manera que sempre està disponible en cas de necessitat”. No obstant això, Giró afegeix que “en paral·lel al repartiment d'aquests kits de recollida d'excrements, la Guàrdia Urbana incrementarà la vigilància per a sancionar els propietaris de gossos que no recullen els excrements”.