Busquen un jove que pescava en una zona de roques al far de Roses

2012-10-19 12:00

Els equips de rescat busquen a Roses un jove francès que podria haver caigut al mar en una zona rocosa molt propera al far. El telèfon d'emergències 112 va rebre ahir dijous a les 20.00 h una trucada alertant que el jove d'entre 20 i 30 anys havia sortit a pescar a la carretera de Canyelles i no havia tornat.

Es va fer una recerca inicial que s'ha reprès aquest matí amb 8 dotacions de Bombers de la Generalitat (helicòpter, GRAE incloent rescat de muntanya per fer recerca per pistes forestals i també GRAE subaquàtic i 6 dotacions terrestres), Mossos d'Esquadra (4 dotacions), Policia Local i Salvamento Marítimo amb l'embarcació Salvamar Castor.

El jove francès hauria sortit a pescar ahir al vespre i en veure que no tornava, una persona del seu entorn va alertar el 112. Aquest matí s'han localitzat els estris de pesca a la zona rocosa de la carretera Canyelles i que s'hi pot accedir des del camí de ronda a l'alçada del far.

També s'ha denunciat la desaparició d'un altre home que havia sortit a pescar a l'Escala. L'avís s'ha donat avui divendres poc abans de la una del migdia. Es tracta d'un veí d'Hostalets de Balenyà de 41 anys d'edat que finalment ha aparegut segons ha comunicat la seva família.

Protecció Civil de la Generalitat recorda que cal tenir molta precaució en zones properes a esculleres, espigons i on trenquen les onades. Tanmateix convé no acostar-se a on es troben els operatius treballant, és perillós i podria destorbar-se la seva tasca.