Borrassà combina catifes de flors i brasa

2024-05-28 19:00

Les flors i tot tipus de decoracions florals engalanaran molts racons de Borrassà aquest diumenge 2 de juny. Les catifes lluiran per carrers i places i hi haurà muntatges a les entrades de cases i de l’Espai Cal Governador; en força balcons on, en alguns igualment, s’hi penjaran els llençols blancs típics de la Diada de Corpus. Els dissenys es faran tant amb flors i plantes naturals com artificials ja sigui dibuixos o bé creacions artístiques amb diferents tècniques.

Enguany, la Sala de l’Ateneu recupera protagonisme en tornar a acollir ornamentacions creatives seguint el fil argumental de la XIX Fira del Corpus, que és l’ambientació en les diferents èpoques de la història. En aquest cas, aquest equipament mostrarà l’edat medieval.

El carrer de la Plaça mostrarà l’imperi romà; el Pou Comú, l’invent de la roda; la plaça Muralla, els hippies; el carrer Figueres i la plaça Santa Maria, els víkings; els carrers de Baix i Mar, el món egipci; el Sant Antoni,  l’aparició del foc i l'Espai Cal Governador, la prehistòria. La decoració d’aquest últim indret va a càrrec dels alumnes de l’escola Sant Andreu.

A part de les diferents creacions i muntatges, el programa d’actes de la fira inclou, a partir de les 12 del migdia, la missa, seguida de la processó del Corpus i les sardanes amb la Cobla Foment del Montgrí. I a la tarda, a 2/4 de 5 (16.30 h) s’iniciarà un taller de destil·lació de plantes medicinals, a càrrec de la biòloga, Alícia Herrera d’El Camí de les Herbes. Qui vulgui endur-se’n una mostra i fins exhaurir el destil·lat preparat, haurà de portar un pot.

La dinovena edició de la Fira del Corpus de Borrassà, organitzada per l’Ajuntament, coincidirà amb la II Fira de la Brasa, que es farà del divendres 31 de maig al diumenge 2 de juny a l’Espai Cal Governador. Aquesta mostra enogastronòmica l’organitza el Futbol Club Borrassà.