Borrassà celebrarà el Corpus omplint els balcons de banderes i ornamentacions florals

2020-06-13 10:00

La situació de pandèmia en la que estem immersos fa que la Fira de Corpus de Borrassà del diumenge 14 de juny es presenti de manera atípica. Tot i això des de l’Ajuntament es vol donar relleu a l’esperit de la celebració que, any rere any, servia per mostrar la implicació veïnal en una festa que omplia de flors, plantes i vida molts racons del poble. Catifes de flors, rams, ornamentacions i decoracions florals eren el resultat de l’esforç i el treball voluntari dels veïns que feia viure una jornada plena d’harmonia. 

La bandera del poble serà el fil conductor que mantindrà la flama d’una celebració, emblema del poble, que identifica una identitat pròpia on el benestar col·lectiu s’expressa a través de les singularitats personals compartides en una munió de gestos, actes i activitats. 

L’Ajuntament proposa als veïns celebrar la Fira de Corpus donant protagonisme a la seva creativitat a través dels balcons, les finestres i les entrades de les cases a tocar els carrers, com a llocs on es mostri la feina voluntària que, cada any, omple de flors, colors, olors, alegria, emocions i sentiments els vials, les places i alguns equipaments municipals.

Per donar pas a aquesta creativitat, l’Ajuntament ha repartit a totes les cases una bandera de Borrassà perquè la ciutadania que vulgui la pengi als balcons o a les finestres i, si vol, ornamenti també aquests espais amb els llençols blancs típics del Corpus i amb altres decoracions florals que surtin de la imaginació i les mans de cadascú.

La intenció és viure una jornada que, tot i ser atípica a causa de la Covid-19, mostri tota la seva identitat a través dels colors, les olors, les formes i les creacions que surtin de la imaginació individual i col·lectiva i que s’exhibeixin en aquests espais per gaudir junts i amb harmonia del Corpus 2020.