Borrassà celebra la desena Fira del Corpus el diumenge 7 de juny

2015-06-01 20:00

La Fira del Corpus de Borrassà celebrarà el seu desè aniversari aquest diumenge 7 de juny. La mostra, basada en la tradició floral del poble, és una realitat gràcies a la ferma implicació dels veïns que col·laboren i participen per tirar-la endavant, any rere any.

Aquest any, la fira se centra en les ornamentacions florals elaborades amb material reciclat, que decoraran la Sala del Centre Cívic i Social l’Ateneu. La veïna, artesana i comissària dels treballs, Anna Soler, explica que “les ornamentacions segueixen el concepte de línia recta i estan fetes a base de paper i cartró, encara que també hi ha altres materials reciclats. La idea és potenciar el reciclatge”. Soler afegeix que “molta gent hi està treballant. Un grup ens reunim setmanalment des del mes de febrer per preparar els ornaments i altres veïns fan els treballs des de casa seva. I els petits, han participat en tallers infantils on han elaborat materials per la fira. Entre les ornamentacions hi haurà les lletres i els números que composen Borrassà Corpus 2015, en gran format, que els veïns han decorat segons la seva pròpia iniciativa”. Soler es mostra molt contenta de la feina, la implicació, participació i col·laboraciói dels veïns i comenta que “es nota que la gent treballa a gust”.

L’alcalde de Borrassà, Ferran Roquer, diu que la Fira del Corpus “és una fira que surt del poble i és el poble que la fa. Petits i grans hi participen. Fa molt temps que hi treballen. Aquest any, a més, serà una mostra nova i innovadora en que la flor reciclada serà el centre de la fira. Al seu costat, hi haurà la flor natural que ornamentarà les catifes de flors que el mateix dia, a primera hora del matí, els veïns confeccionaran per diversos carrers i places. Així mateix, hi haurà rams de flors naturals que la gent de Borrassà prepara i mostra durant aquest dia”.

Les catifes de flors exhibiran la imaginació dels veïns en els dissenys i colors. Algunes de les flors necessàries per fer-les cal collir-les amb antelació i congelar-les per poder-ne disposar el dia de la fira. La fira també compta amb la Missa solemne (església de Sant Andreu, 12:00 h), seguida d’una processó pels carrers i places del poble, i una audició de sardanes a la plaça Major. Aquests actes els amenitzarà la Cobla Osona. Així mateix, durant tot el dia, hi haurà una exposició col·lectiva d’artistes locals. La Fira del Corpus l’organitza l’Ajuntament de Borrassà, i tots els actes són gratuïts.