Borrassà adjudica de l'últim tram de la connexió de l'abastament d'aigua potable des de la xarxa de Figueres

2019-11-21 17:00

L’Ajuntament de Borrassà ha adjudicat a l’empresa Agrotècnica del Segrià de Lleida les obres del segon i últim tram de la connexió de l’abastament d’aigua potable de Borrassà des de la xarxa de Figueres. 

Al concurs hi optaven 16 empreses i l’adjudicació s’ha fet per un import de 369.395,87 €, IVA inclòs. Per finançar els treballs es compta amb subvencions de la Diputació de Girona i de la Generalitat a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Es preveu que les obres comencin el mes de desembre. 

El projecte inclou la instal·lació d’una canonada en dos trams que, globalment, sumen uns 4.680 metres de llarg.

La canonada del primer tram anirà des de la connexió de la xarxa de Figueres-Santa Llogaia i fins el límit municipal entre els pobles de Santa Llogaia d’Àlguema i Borrassà, punt on connectarà amb el tram ja fet. El traçat passa en la seva totalitat pel terme de Santa Llogaia, que ha autoritzat el pas de l’obra, i es preveu transcórrer per camins municipals. 

Començarà pel camí de la Bòbila i fins la seva intersecció amb el carrer Figueres, passant per zona urbana i arribarà a la rotonda de la carretera GI7633, propietat de la Diputació de Girona. En el pas per aquest giratori i en l'encreuament per la riera d’Àlguema la canonada és recobrirà amb formigó i, en el segon cas, també es protegirà l’escullera de la part superior de la rasa i dels talussos afectats. 

El traçat arriba a la nova rotonda que dóna accés al camí de Vilafant a Santa Llogaia i continua en direcció Borrassà fins arribar al límit entre els termes dels dos pobles, Santa Llogaia i Borrassà. 

La canonada del segon tram connectarà fins el dipòsit d’aigua potable de Borrassà i inclourà un bombament per garantir la pressió necessària per conduir l’aigua. 

El traçat creuarà la carretera GIP5129; el rec Aragall, en aquest cas mitjançant una rasa que quedarà recoberta d’escullera per a la seva protecció i també es protegiran els talussos; continuarà pel camí de Borrassà, vorejant el mas Nou pel sud i seguint el camí en direcció a la pedrera gran fins arribar al camí vell de Navata i fins l'encreuament de la canonada procedent del pou existent, situant-se en paral·lel a aquesta fins arribar al dipòsit d’aigua potable del municipi, que té una capacitat de 240 m3 i, actualment, s’abasteix d’un pou situat al nord del poble.