Borrassà potencia la Fira del Corpus amb tallers gratuïts per a petits i grans

2012-06-01 11:00

La setena edició de la Fira del Corpus de Borrassà, que es farà el proper diumenge 10 de juny, presenta com a novetats l’organització de diversos tallers relacionats amb les flors, amb l’objectiu de potenciar el vessant cultural d’una fira que té la seva essència en la tradició floral i la participació activa dels veïns, el seu esforç i treball. 

L’Ajuntament de Borrassà pretén singularitzar una mostra plena d’harmonia i sentiments, diferenciant-la de la majoria de fires que tenen en les parades d’artesania el seu eix central. Per això, el Consistori ha decidit canviar les parades d’artesania i alimentació per diversos tallers que tenen en les flors el seu principal protagonista. 

Aquests tallers, gratuïts, es faran al llarg de tot el dia, a la plaça Major. N’hi haurà d’infantils i, d’altres, per a adults. N'hi haurà un dedicat a l’elaboració de perfums amb flors (13h), amb la química, alquimista i terapeuta, Isabel Costa. Un altre serà el taller de les flors, manualitats per a infants (de 10h a 14h), a càrrec de l’entitat local Grata Companyia. També n'hi haurà un de cuina amb flors (16h), a càrrec de la xef, Iolanda Bustos, del restaurant La Calèndula de Girona. Un altre d’elaboració de ratafia amb una xerrada sobre les plantes medicinals (16.30h) amb el Cau de les Marietes. I un taller infantil d’elaboració de flors amb llanes (16.30h), a càrrec de l’Aula dels Sentits de Mas Marcè.

Així mateix, es manté el Taller de Reciclatge (d’11h a 14h i de 17h a 19h), a càrrec del forjador Jaume Pey i la seva dona Anna Soler, que tindrà lloc al carrer Olot, 14. 

La fira durarà tot el dia. La programació també inclou la Missa Solemne (12 h, església de Sant Andreu) seguida de la processó del Corpus pels diferents carrers i places del centre del poble; les catifes florals, elaborades pels veïns de Borrassà, que ornamentaran els vials i places del nucli urbà així com la parròquia; l’ornamentació floral del centre cívic L’Ateneu; dues mostres: Exposició de pintura d’artistes locals a l’Ateneu amb la participació de Ramon Bretx, Jordi Palmada, Pere Hurtós, Núria Calmó, Maria Hernández i el desaparegut, l’any passat,  Miquel Pey; i Artistes per Creixell, una exposició dels dibuixos originals de les portades dels programes de la festa Major de Creixell que han fet diversos artistes (Lluís Roura, Daniel Lleixà, Salvador Torres, Òscar Nebreda, Evarist Vallés, Ricard Anson, Jordi Palmada, Pere Hurtós, Josep Ministral, F. Moreno Jiménez, Titi Tapiola, Ramon Bretx Josep Cabezuelo, Esteve Vilanova, Anna Ferrer, Núria Calmó i Peter Sigrist), que formen part del Fons d’Art de l’Associació de Veïns i Amics de Creixell. Aquesta mostra ocuparà les parets de la Sala de Plens de l’Ajuntament de Borrassà i es podrà visitar, també, fins a finals de juny, els dies que el Consistori està obert al públic (dilluns i divendres de 10h a 14h i dimecres de 18h a 21h); la representació del conte El Patufet (18h, darrera l’església de Sant Andreu) a càrrec de Grata Companyia i una parada d’articles de segona mà, organitzada per l’AMPA de l’escola Sant Andreu de Borrassà. 

La fira del Corpus l’organitza l’Ajuntament de Borrassà i compta amb la participació activa de molts veïns, que s’impliquen des de força dies enrere per preparar i ornamentar el poble perquè llueixi d’allò més, conservant una tradició floral que és molt viva a la població.