Augmenta el nombre d’usuaris a les línies de bus de Fisersa, s'han fet més de 544.000 viatges

2011-01-21 10:30

El servei públic d’autobusos de Figueres, gestionats per l’empresa municipal FISERSA, ha augmentat un any més el nombre de passatgers. En concret, el 2010 s’ha tancat amb un increment del 4,37% d’usuaris, respecte l’any anterior, assolint la xifra de 544.326 viatges. Cal recordar que l’any 2005 aquest servei va tancar amb menys de 400.000 usuaris.

L’augment més important s’ha produït a la L2 amb un 16% de creixement i L3 amb un 12% de creixement. Destacar que a la línia L1, la primera part de l'any tenia un augment d'usuaris, però amb l'inici de les obres a l'avinguda Vilallonga i el corresponent canvi de ruta, aquesta tendència no s’ha mantingut.

El regidor delegat de Fisersa, Miquel Solé, explica que “l'any 2010 ha sigut un any complicat en la mobilitat general dins de la ciutat de Figueres a causa del gran nombre de carrers en obres al llarg de tot l'any i que també han afectat al transport urbà, però malgrat aquesta dificultat i a la crisi econòmica el nombre de ciutadans que han usat el servei ha anat en augment, conseqüència de l'alt grau de satisfacció d'aquest usuaris”.

Solé afegeix que “els resultats tan positius ens obliguen i animen a continuar millorant. El proper repte ha de ser la progressiva substitució dels actuals vehicles per altres de dimensions més reduïdes i adaptades a la nostra ciutat així com més sostenibles des del punt de vista mediambiental”.