Agents rurals de l'Alt Empordà intercepten a Masarac un furtiu caçant tords amb un reclam electromagnètic

2010-02-11 13:23

Agents rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge de l’Alt Empordà han interceptat durant un servei d’antifurtivisme al terme municipal de Masarac un caçador fent ús d’un reclam electromagnètic. El furtiu, que feia parada enmig d’una pista agrícola i forestal, operava amb la intenció d’atraure els tords amb l’aparell per disparar després contra ells. El reclam que utilitzava estava equipat d’un comandament a distància, així com del so d’altres cants d’espècies cinegètiques. En el moment de l’actuació dels agents, el furtiu ja havia abatut 11 tords i un tudó.

Els agents rurals van observar com el detingut disparava des de la pista i en el moment de la inspecció tenia engegat el reclam amb el cant del tord. Un cop el caçador va detectar la presència dels agents, va parar ràpidament l’aparell.

Durant la intervenció, els agents també van descobrir que el detingut portava dins el seu vehicle una arma carabina del calibre 22, desenfundada, carregada amb 6 bales, complementada amb un silenciador i sense la respectiva guia de l’arma.

Aquests tipus d’actuacions vulneren tant la Llei de protecció dels animals com la Llei de caça i el Reglament general d’armes, i aquest tipus d’infraccions comporten, a part de sancions de milers d’euros, la inhabilitació per a l’exercici de la caça durant dos anys.