Abertis activa un dispositiu especial per a evitar embussos a la Jonquera

2015-07-14 14:00

Abertis autopistas, en col·laboració amb l’Ajuntament de la Jonquera i les administracions, ha activat un dispositiu de mesures especials per donar resposta als increments de trànsit previstos per l’època estival.

Entre les mesures més destacades d’aquest pla, Abertis autopistas ha disposat els recursos pel tancament de forma puntual de la sortida 1 de l'AP-7 i ha derivat els vehicles cap a la sortida 2 en els moments en els quals l’estat del trànsit ho recomani. Aquesta mesura es durà a terme fins que la fluïdesa del trànsit a la travessia permeti el reobertura de la sortida 1. En aquest context, i per garantir la màxima assistència als seus clients, la concessionària ha incorporat un equip de conservació propi a la via que regularà el trànsit durant els mesos d’estiu.

Una altra de les actuacions previstes per Abertis autopistas en coordinació amb Servei Català de Trànsit, és la incorporació d’un vehicle de manteniment amb els elements d’abalisament i senyalització necessaris per establir un carril exclusiu per l’antic aparcament de camions, proper a la sortida 1. D’aquesta manera, es facilita l’entrada fins al centre del nucli urbà, evitant així el pas per la travessia de la N-II a la sortida del peatge.

Per últim, Abertis autopistas està estudiant conjuntament amb l’Ajuntament de la Jonquera noves possibilitats per millorar la circulació a la zona sud del municipi, en l’entorn del nou centre comercial i les àrees de servei destinades al transport professional de mercaderies.

L’ampliació del peatge a la duana

A més d’aquest pla estival, Abertis autopistas ha iniciat ja l’ampliació del peatge a la duana per garantir una major capacitat i per donar resposta a l’increment del trànsit, que es preveu que continuarà in crescendo durant el present exercici. La concessionària ha planificat les obres de manera que no afectin el nivell del servei durant l’execució de les mateixes. Per això, s’obriran noves vies abans de començar a tancar cap de les ja existents.

Informació de trànsit, al mòbil

Abertis autopistas recomana informar-se de l’estat del trànsit abans d’iniciar el viatge. Els clients poden consultar a www.autopistas.com, a més de la informació del trànsit en temps real, els nivells de servei dels diferents trams de la xarxa.

A més, Abertis autopistas posa a disposició dels clients l’aplicació gratuïta Autopistas en ruta per facilitar una conducció més còmoda i segura, amb tota la informació de l’estat del trànsit en temps real, alertes de veu (Voice Push), geolocalització, trucades d’emergència, subscripció gratuïta a alertes de trànsit i accés a ofertes i serveis en ruta.

Així mateix, es recomana als usuaris planificar els seus desplaçaments i intentar evitar les hores a les que es preveu una major afluència del trànsit.