700 alcaldes es desplacen a Barcelona per fer una demostració de dignitat, fermesa i persistència

2017-09-16 15:30

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont ha rebut al Palau de la Generalitat els més de 700 alcaldes que han estat citats per haver signat un decret de suport polític al referèndum de l’1 d’octubre i que han estat convocats avui per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) per rebutjar la persecució judicial dels edils. El president ha destacat la “demostració de dignitat, de fermesa i de persistència”

Puigdemont ha avisat avui “als qui ens amenacen, als qui s’ho miren de costat, als qui fan un pas enrere i als qui continuen negant l’evident, que no subestimin la força de Catalunya”, “la força d’un poble que ha pres la decisió de decidir i de plantar-se davant d’un comportament antidemocràtic, que incauta llibertats fonamentals i que només té una resposta possible, més democràcia i més llibertat”. 

Carles Puigdemont també ha volgut remarcar al llarg del seu parlament “la defensa de cadascun dels ciutadans” que han fet tots els batlles des que van prendre la vara d’alcalde, situant-se al costat de les famílies vulnerables, evitant desnonaments o talls de subministrament energètic, donant suport a l’escolarització o la salut dels seus veïns. “L’Estat no volia que hi fóssiu perquè us deia que no era competències pròpies i us posa uns cinturons de constrenyiment de l’activitat municipal”, ha denunciat, però “hi heu sigut” i “cada dia heu defensat i defenseu la llibertat dels vostres ciutadans”. I s’ha preguntat: “qui podria pensar que no estaríeu al costat dels vostres ciutadans quan els tocaven un dret fonamental en democràcia com és el dret a decidir?”. “Efectivament, avui s’han equivocat”, ha sentenciat.

Els alcaldes s’havien reunit abans amb l’alcaldessa de Barcelona. Ada Colau ha dit que ara “ja no es tracta d’independència sí o independència no, ara es tracta de democràcia”.

Grup d'alcaldes de l'Alt Empordà al Pati dels Tarongers. Foto Twitter @tionroquer

Els 700 alcaldes a la Generalitat