36 agents han vetllat per la mobilitat i seguretat i 66 treballadors han mantingut neta la ciutat durant l'Acústica

2013-09-02 12:00

Aquest cap de setmana Figueres ha viscut una exitosa 12a edició del Festival Acústica que, un any més, ha superat les xifres d'assistents d'anys anteriors arribant als 80.000 espectadors.

Més enllà de la lògica felicitació als organitzadors del festival i a tot al seu equip que han fet possible que Figueres visqués cinc dies plens música i de vida al carrer, l'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, destaca la feina que han fet també els treballadors de diferents serveis de l'Ajuntament perquè la ciutat estigués en perfectes condicions abans i després de rebre l'allau de visitants.

Fisersa Ecoserveis, encarregada de la neteja de la ciutat, ha destinat -sumant tots els dies i torns- un total de 67 treballadors, els quals han acumulat gairebé 477 hores de feina. Una feina que han fet amb sis vehicles, entre camions de neteja, baldejadores o escombradores, entre d'altres.

Pel que fa al Servei municipal de manteniment de la via pública, amb el muntatge i dies de festival s'hi han destinat 8 operaris, els quals han sumat un total de 157 hores de feina. Treballadors que han utilitzat els següents materials i recursos: 2 camions; 1 carretó elevador; 90 tanques altes d'obra; 150 tanques baixes; 100 taules; 960 cadires; carpes; i diferent senyalització de carrers, entre d'altres. 

Pels dies de desmuntatge -que va començar ahir i que es fa en paral·lel al muntatge de la infraestructura de la Mostra del Vi de l'Empordà a la Rambla- el servei de manteniment de via pública ha destinat 6 operaris, els quals es preveu que hi treballaran unes 100 hores, aproximadament.

Finalment, i centrant-nos en la mobilitat i seguretat, entre Guàrdia Urbana i Mossos d'Esquadra els dies de festival han acumulat un total de 36 agents a aquesta tasca.