20.000 professionals participen a les formacions de Salut al llarg de la pandèmia

2021-01-08 13:15

Prop de 20.000 professionals sanitaris i perfils que treballen en àmbits de salut s’han format en els diferents cursos impulsats pel Departament de Salut per fer front a la pandèmia de la COVID-19. Les formacions han facilitat i promogut el coneixement per a la promoció de la salut, el tractament i el maneig dels malalts de COVID-19, així com formar nous perfils assistencials.

Potenciar els coneixements específics sobre com atendre la ciutadania infectada i, en concret, als pacients que presenten clíniques més greus a causa de la COVID-19 han estat un dels objectius més prioritaris a l’hora de treballar i executar les formacions. “Des del CatSalut hem promogut diversos plans formatius a gran escala per a promoure una pràctica assistencial el màxim de segura possible en el pacient amb coronavirus”, remarca Sara Manjón, directora de l’Àrea d’Organitzacions i Professionals del Servei Català de la Salut.

Alguns programes formatius han estat realitzats totalment online i d’altres a través de metodologia blended (combinació de capacitació online i presencial). Els mòduls i/o sessions formatives online han estat liderades per experts i s’han realitzat pràctiques presencials supervisades.

Les formacions estan adreçades a gestores i gestors COVID, referents d’escoles de COVID, abreviats com RECO, administratives i administratius, fisioterapeutes, personal d’infermeria, personal de medicina, i altres col·lectius sanitaris.