17 colles geganteres empordaneses a la trobada celebrada a Borrassa

2013-10-14 11:00

Borrassà s’ha convertit, aquest diumenge, en la capital gegantera de l’Empordà en acollir la V Trobada Comarcal de Gegants de l’Empordà. La convocatòria ha reunit 17 colles geganteres provinents de les comarques del Baix i de l’Alt Empordà, que han agrupat prop de mig miler de persones del món geganter empordanès.

La trobada ha despertat un gran interès entre els veïns de Borrassà, una gran majoria dels quals han seguit les diferents evolucions de la trentena de gegants que hi ha participat i el seu seguici, format per capgrossos; grallers; un drac de sis metres de llarg i 25 kg de pes que encapçalava la comitiva, grups de música i acompanyants.

L’alcalde de Borrassà, Ferran Roquer i Padrosa, ha lligat la tradició i el futur simbolitzat pels gegants, molts dels quals lluïen estelades i senyeres a l’esquena: “uns gegants que representen els nostres orígens per recordar-nos qui som i, a la vegada, ens parlen de qui hem de ser i on hem d’anar per aconseguir la plenitud nacional. Esperem que els desitjos d’aspiració nacional que porten aquests gegants es puguin atendre l’any vinent i puguem gaudir amb plena llibertat del nostre país. Tenim davant nostre uns grans horitzons, un gran repte que ens ha de portar cap a un poble ple de llibertat”. Així mateix, Roquer s’ha mostrat  molt content que el món geganter hagi triat el poble per fer la seva trobada comarcal i espera que la celebració “ajudi a fomentar l’activitat gegantera”.

Les colles han arribat a primera hora del matí a Borrassà i han fet la plantada de gegants a la plaça Major mentre gaudien d’un bon esmorzar, després han fet una cercavila pels carrers i places del poble i han tornat a la plaça Major on un grup de colles ha participat en el Ball Comarcal de l’Empordà i s’ha tancat la trobada amb un dinar de germanor amb gairebé dos-cents comensals entre gent de les diferents colles i veïns de Borrassà.

Les colles que han participat en aquesta trobada han estat les següents: Colla Dragonera de Vilaür, Colla Gegantera de Castelló d’Empúries, Colla Gegantera de Corçà, Colla Gegantera de l’Escala, Amics dels Gegants de Figueres, Casal de la Gent Gran de Figueres, Grallers d’Espolla, Colla Gegantera de l’Estartit, Colla Gegantera de Lladó, Colla de Gegants i Grallers de Palamós, Colla La Curcullera de Palau de Santa Eulàlia, Colla Gegantera de Palau–Saverdera, Colla Gegantera Ganxona (Sant Feliu de Guíxols), Colla Gegantera del Port de la Selva, Colla Gegantera de Roses, Colla Gegantera de Calonge i Colla Gegantera i Grallera Els Rajolers, de Vilafant. Els gegants oscil·laven entre els 2,10 m i els 4,05 m d’alçada i entre els 15 kg i 60 kg de pes.