A l'Acústica hi balla fins i tot l'esperit sant

2010-09-05 05:18

Quan dos grups catalans d'estils prou diferents com Els Amics de les Arts i Delafé y las Flores Azules omplen a vessar la plaça de l'Ajuntament de Figueres amb un nivell de comunicació amb el public estratosfèric és per agafar les paraules d'aquell expresident blau-grana i dir que musicalment "no estem tan malament".

I és que l'Acústica és un veritable aparador musical del país i aquest dissabte de les 17 actuacions programades només la de The Cabriolets, el grup que lidera Bimba Bosé, era de fora de Catalunya. La personalitat magnètica de la model ha centrat les mirades dels espectadors, una barreja de curiosos i seguidors fidelíssims.

Els grans triomfadors han estat Els Amics de les Arts i Delafé y las Flores Azules que, des de les onze de la nit, han fet que la plaça de l'Ajuntament reunís milers d'entregadíssims espectadors de totes les edats. Amb Els Amics de les Arts han cantat a tot pulmó i han aplaudit la "Marta" escollida entre nou candidates per a fer el seu paper per una nit a la cançó "Bed & Breakfast". Amb Delafé y las Flores Azules s'ha arribat, possiblement, al moment més ballable de la història del festival. El públic ha seguit totes les coreografies que els han proposat Helena Miquel i Òscar D'Aniello. Com diu el seu èxit "Espíritu santo", tothom s'ha alliberat del ridícul i ha fet com si els seus malucs fossin de goma.

De la programació d'aquest penúltim dia en destca l'exquisidesa de Pascal Comelade, l'elegant energia hip-jazz-hop d'At Versaris i Ass Trio, la constant lluita i el compromís de Titot i David Rosell, la consolidació de Sanjosex, el to poètic d'Ivette Nadal, Meritxell Gené i Joanjo Bosk i el descobriment de dues propostes de llarg recorregut, els guanyadors del Sona 9 Mine! amb un directe contundent i el grup femení Los Seis Días en una òrbita propera a Love of Lesbian.

La proposta més local ha entusiasmat al públic, des del descobriment del jove Max Meser fins a la solvència de Pinocchio, embigotats per a l'ocasió.

Una nova sessió cantarina amb el Fredy Live Karaoke i tres semifinalistes del Sona 9 han arrodonit un dissabte que ha finalitzat amb milers de persones ballant sense treva al costat del Museu Dalí amb la sessió de Luxury Dj. Un clàssic de l'Acústica, convertir en discoteca l'entorn dalinià per celebrar la massiva assistència d'espectadors de diferents punts del país que ha convertit el centre de Figueres en un anar i venir constant d'un públic que ha injectat vitalitat nocturna a la ciutat.

La cloenda del festival està prevista per aquest diumenge amb una única actuació, Acústica Dharma, la companyia dels germans Fortuny fa realitat un dels seus projectes, desendollar el seu repertori i convertir-se, per primer cop, en Companyia Acústica Dharma. Serà a les 8 del vespre als Jardins del Consell Comarcal.