38 pacients afectats per 2 brots de Covid-19 al Bernat Jaume de Figueres

2021-12-14 13:45

En els cribratges periòdics que es fan als pacients i professionals del Centre Sociosanitari Bernat Jaume de l'Hospital de Figueres s’han detectat dos brots de la Covid-19. En aquests moments, els pacients són asimptomàtics o lleus i, amb els coneixements de què disposem ara sobre l’evolució de la malaltia, confiem que els dos brots evolucionin favorablement. Des de l’inici de la pandèmia, és el primer cop que es detecten dos brots amb aquest número de positius al Centre Sociosanitari Bernat Jaume i des del centre afirmen que els ha sorprès la magnitud (el sociosanitari acull uns 120 pacients), atès que periòdicament ja es fan proves de cribratge entre els pacients i els professionals i fins al dia 30 de novembre els resultats sempre eren negatius. 

Un brot que afecta els pacients de la 3a planta: el dia 1 de desembre es va detectar el primer cas positiu i avui en són 30. Com que aquesta planta està destinada als pacients amb demència, els quals són difícils d’aïllar per les característiques de les seves patologies, des del primer cas detectat positiu s’ha aïllat tota la planta. 

Un segon brot afecta els pacients de la 1a planta amb 8 positius. En aquest cas, s’han aïllat els pacients positius de la resta.

S’han adoptat totes les mesures de prevenció i control que marquen els protocols. Així mateix, s’han suspès els actes previstos per les festes de Nadal al centre i també s’han limitat els horaris de les visites de manera global al sociosanitari. Les famílies ja han estat informades de la situació.