"Pel·lícula o mort" al Museu de l'Empordà aquest divendres 30

2012-03-28 08:00

Aquest divendres 30 de març (19:00), en el marc de l’exposició de les Beques Agita que pot veure’s al Museu de l’Empordà fins el 15 d’abril, tindrà lloc la presentació de "Pel·lícula o mort" de Job Ramos. L’artista defineix aquest projecte com "aquell moment entre l’inici del rodatge i l’edició final. Aquell moment en el que els actors es barregen enmig de les persones." 

"Pel·lícula o mort" parteix d'una anècdota, la aparició d'un personatge imprevist i com aquest esdevé un pont cap als diversos eixos que vertebren el projecte.
A nivell formal es planteja un desmuntatge audiovisual en el que les diferents parts  d’una pel·lícula apareixen en un moment indefinit entre l’inici del rodatge i l’edició final. "Pel·lícula o mort" gira al voltant d’una hipotètica pel·lícula, però sense fer-hi referència en cap moment. Localitzacions, descripcions d’enquadraments, fragments fílmics, so, entrevistes, actors assajant, apareixen presentats a un mateix nivell i és l’espectador qui ha d’especular, a partir dels elements presentats, sobre la possibilitat d’un muntatge final. El projecte va ser becat per l’Ajuntament de Figueres en l’edició de les Beques Agita de l’any 2009.