Xerrada sobre les prospeccions d'hidrocarburs aquest divendres a La Cate

2013-03-22 07:00

Aquest divendres 22 de març, la plataforma Aturem les prospeccions a la Costa catalana (APCC) organitza una xerrada a les 7 de la tarda a La Cate de Figueres, on s’explicarà en què consisteixen aquests projectes, quins impactes tenen sobre la fauna marina i quin model energètic segueixen. Així mateix, el grup vol celebrar les darreres mocions aprovades per alguns ajuntaments i el Consell Comarcal de l’Alt Empordà 

Les entitats que integren aquesta plataforma organitzen aquesta jornada sobre la campanya sísmica prevista a la costa catalana, tècnica que s’utilitza per a realitzar prospeccions petrolíferes al medi marí. Cal recordar que aquest mètode és el que pretenen utilitzar les dues empreses que han sol·licitat permisos, Capricorn Spain Limited i Seabird Exploration FZLCC. Així, la xerrada serà a càrrec de Rafael Sardà, científic del Consell Nacional d'Investigació (CSIC) des de 1991, fent la investigació en les Ciències Marines Operacionals i Sostenibilitat del CEAB, Ramon Caralt, enginyer industrial i membre del comitè científic d’ATTAC Catalunya i forma part de l'Associació l'Esbornaci  Gemma Gonzàlez, llicencidaa en Biologia i cofundadora de Projecte Ninam. 

La APCC valora positivament que el Consell Comarcal de l’Alt Empordà hagi aprovat una moció contra les prospeccions d’hidrocarburs al Cap de Creus i la Costa catalana. L’oposició dels ajuntaments i del Consell Comarcal és una eina important de pressió contra les sol·licituds de les empreses per realitzar aquestes activitats. Unes activitats que són tramitades des del govern espanyol. Hores d’ara els ajuntament que han aprovat la moció en contra de les prospeccions són: l’ajuntament de Cadaqués, de la Vajol, de Llançà, de Palamós i de Roses.