Xavier Colomer i Júlia Bardera encapçalaran la llista de la CUP de Figueres a les eleccions del 2023

2022-05-07 09:00

L’assemblea de la CUP de Figueres es va reunir dijous al vespre per aprovar la candidatura de Xavier Colomer i Júlia Bardera per les eleccions municipals a la capital empordanesa.

Colomer de 28 anys serà el cap de llista. És graduat en Ciències Polítiques i màster en Formació del Professorat. És professor de secundària, actualment a l’institut Ramon Muntaner i els darrers anys ha format part de la junta d’Òmnium Cultural Alt Empordà. Lloc que ha deixat després de ser elegit candidat. També ha militat en espais juvenils de la comarca i col·laborat amb el teixit associatiu de Figueres. Va formar part de la llista de Guanyem Figueres a les municipals del 2019.

Bardera de 39 anys serà la número dos. És mestra d'educació especial i va estudiar psicopedagogia. Va treballar molts anys al Centre d'Educació Especial "Mare de Déu del Mont" i actualment està a l'escola "Josep Pous i Pagès". Està vinculada en diverses entitats del món educatiu, és membre de la junta de l'Ep! Moviment de Renovació Pedagògica de l'Alt Empordà i de l'AFA de l'escola Josep Pallach.

A banda de decidir els caps de llista, la militància va validar les línies programàtiques que la formació proposarà a les eleccions que es celebraran el mes de maig de l’any que ve. En aquest sentit, la formació vol recuperar l’espai que varen perdre a les passades eleccions i ser més determinants el proper mandat. La CUP buscarà consolidar-se com a força de govern amb major representació per tal de poder desenvolupar polítiques transformadores en més àrees de les que han tingut el mandat actual. En aquest sentit, consideren que en Xavier Colomer i la Júlia Bardera són dos persones amb experiència formativa i professional, i amb gran capacitat de treball.

A partir d’ara la formació independentista seguirà treballant per concretar les propostes que inclouran al programa electoral. Asseguren que serà un programa complet en totes les àrees i amb perspectiva de govern. Motiu pel qual, a banda de seguir treballant la proposta política, també treballen per completar els primers llocs de la llista electoral amb persones de trajectòria professional i formativa que sigui complementària als caps de llista i amb voluntat d’assumir responsabilitats.