Xavi Llamas, Nacho Armillas i Joan Jorquera opten al títol d'esportista rosinc de l'any

2013-11-20 09:00

Dissabte 30 de novembre, Roses retrà homenatge als seus esportistes a través de la celebració de la II Nit de l’Esport, acte que té com a objectiu reconèixer la trajectòria i mèrits esportius assolits per rosincs i rosinques durant la darrera temporada. En la categoria d'esportista més destacat de l'any, Xavi Llamas, Nacho Armillas i Joan Jorquera, es disputen el títol.

La distinció de l'esportista més destacat de l'any vol reconèixer els esportistes federats o amateurs que s'hagin distingit en la pràctica de l'esport o que hagin obtingut un resultat esportiu rellevant durant aquest 2013. Hi poden optar a aquest premi els esportistes nascuts a Roses, que estiguin empadronats al municipi fa un mínim de tres anys, o que faci aquest temps que pertanyen a un equip de la població.

Enguany, els tres finalistes que opten a aquest títol són Xavi Llamas (atletisme), Nacho Armillas (motonàutica-jet ski) i Joan Jorquera (taekwondo). Xavi Llamas ha assolit al llarg de 2013 la primera posició en els campionats de la Marató Salvatge de les Guilleries (març 2013), de la 9a Marxa de Llançà- 87 km (març 2013), de la Marató Internacional Trail Roses-Cap de Creus de 24 km (maig 2013), de la Mitja Marató noctura de Castelnou, França (juny 2013), del Trail de Cantallops-Puig Neulós de 27 km (setembre 2013), i del Campionat de Catalunya de Veterans de curses de muntanya (setembre 2013). També ha aconseguit la segona posició a la Mitja Marató de l'Albera (gener 2013), el tercer lloc a la CAT cursa (1/2 Marató de muntanya de Torroella de Montgrí), i la setena posició a l'Ultra Trail de Font Romeu (juliol 2013) -només per darrere de Kilian Jornet i el seu equip del Team Salomon.

El pilot de motonàutica-jet Ski Nacho Armillas, per la seva banda, ha assolit enguany els campionats d'Espanya i d'Europa d'aquesta disciplina, així com la segona posició del Campionat del Món (encara pendent de finalitzar).

El jove taekwondista Joan Jorquera, també ha destacat enguany per la seva trajectòria i consecució de títols, com el Campionat d'Espanya de Cadets de Clubs (desembre 2012), el Campionat Open Marina d'Or, el Campionat Open d'Espanya Internacional, el campionats de Catalunya i d'Espanya de Cadets, els opens internacionals Hodori (Las Palmas de Gran Canaria), Sport Baza (Miranda de Ebro), l'Open Nacional Catalunya-Navarra (Girona) i la Medalla d'Or de l'Open Internacional Ciutat de Benicàssim. 

El taekwondista Joan Jorquera