X Jornades Eco-Mama 'Criança i educació respectuosa' al Bassegoda Park d'Albanyà

2022-09-19 09:00

El càmping Bassegoda Park d’Albanyà i Eco-Mama organitzen les  X Jornades Eco-Mama, que, en aquesta ocasió, estan centrades en la criança i l’educació respectuosa.

Les jornades neixen amb la intenció de fer arribar a les famílies informació actualitzada i veraç sobre diferents aspectes de l’embaràs, el part, el post-part i la criança i l’educació a la primera infància, de la mà de professionals del ram, però, sobretot, d’oferir l'oportunitat de poder gaudir en família d’un cap de setmana al Càmping Bassegoda Park per fruir de l’entorn, sense oblidar la possibilitat de compartir informació, jugant, ballant i, en definitiva, gaudint del temps i l’espai amb altres famílies afins a aquest estil de criança i filosofia de vida.

Les jornades tindran lloc el cap de setmana del 30 de setembre al 2 d’octubre de 2022 al càmping Bassegoda Park, d’Albanyà (Girona), un complex de bungalous ubicat en un entorn magnífic, al bell mig del Parc d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa.

Durant tot el cap de setmana, s'intercalaran xerrades amb espais de reflexió, tallers, jocs i activitats de lleure orientades en aquest sentit respectuós. Més concretament, hi haurà un espai de reflexió sobre criança i educació respectuosa acompanyat per Marta Meléndez, impulsora del projecte Eco-Mama, qui també impartirà una xerrada sobre “Acompanyar l’ús de les pantalles” i una altra sobre “Com parlar i com escoltar per connectar”. L’Equip Mudra, col·laborador assidu a les jornades, oferirà dues xerrades, una sobre “El pla de postpart” i una altra sobre “Com començar en bon peu l’alletament”. Seguint la mateixa línia de les jornades, Arantxa Marenya oferirà una xerrada sobre “Transformar la ràbia en comunicació no violenta” i una altra sobre “”Generar cooperació des de l’escolta de les parts”. A les jornades no podia faltar una xerrada sobre ”Iniciant el BLW”, que en aquest cas anirà a càrrec de Judith de Mamadetribus, qui també farà una sessió de ioga en família. Marta Jiménez i Jordi Bonastre de Baobab parlaran sobre “Límits i rebequeries”, i Maria Sàbat sobre “Sexualitat en l’embaràs i el postpart” i sobre “El dol gestacional”.

En paral·lel, es faran tallers de diversa tipologia. La Clínica Marta Jiménez farà un taller de “Tronc propioceptiu del sol pelvià”, Laia Vayreda de A Collibé farà un taller de portanadons i, membres de la Comunitat Crisàlide, impartiran una xerrada/taller sobre “Aromateràpia en la maternitat i la criança”.

Pels més petits hi haurà tallers, manualitats, jocs, tir amb arc, etc. a càrrec de l’equip d’animació del Bassegoda Park i un meravellós espai de joc lliure amb materials respectuosos de la mà de Tell Fusta.

Les jornades finalitzaran diumenge amb l’espectacle de clausura “Mama contes” de  Mireia Monterde de Mamacrea, qui també impartirà una xerrada sobre “Acompanyament emocional a través dels contes”.

A més, durant tot el cap de setmana, hi haurà una fira de productes i serveis relacionats amb la temàtica de les jornades perquè les entitats, empreses o associacions que ho desitgin puguin oferir els seus productes o serveis i difondre la seva tasca.

Durant tot el cap de setmana el restaurant Agumas del càmping oferirà un  menú de cap de setmana amb opcions vegetarianes i veganes. 

Paral·lelament, les famílies que ho desitgin, podran gaudir d’una sessió d’astronomia a l’Observatori Astronòmic Albanyà, situat al costat de les instal·lacions del càmping, divendres a la nit i dissabte a la nit prèvia compra de tiquets a la mateixa web de l’Observatori www.observatorialbanya.com o a la recepció del càmping. 

Les famílies que ho desitgin es poden allotjar al càmping durant les jornades prèvia reserva a través de la web del càmping www.bassegodapark.com

La inscripció anticipada (abans del 29 de setembre) a les jornades té un preu de 25€ per persona o de 40€ per parella (infants gratuït) i s’ha de realitzar a través del següent enllaç: www.shorturl.at/eJW12.