Wi-Fi a cinc espais públics de l'Escala

2011-08-10 14:30

Els usuaris de cinc espais públics de l’Escala comencen a disposar a partir d’aquest mes d’un servei de connexió a Internet via wifi. A partir d’aquest dimecres ja està disponible a les places de l’Ajuntament, de les Escoles, Catalunya i Univers i una setmana més tard està previst que també entri en servei a la zona de la Platja.

Es tracta d'un servei al qual només es podrà accedir prèvia identificació com a usuari i que comportarà ajustar-se a una sèries de requisits que marca la normativa per garantir un ús responsable. En fer la primera connexió, el sistema demanarà que s’esculli un nom d’usuari i una contrasenya i es doni una adreça de correu electrònic. Cada usuari disposarà d’un límit de 80 MB de navegació diaris. Cal tenir en compte que cada nom d’usuari queda assignat a un aparell concret –mòbil, portàtil...-, a través de la identificació de dispositiu -adreça MAC-, i anirà rebent informació del sistema del nombre de MB encara disponibles. Així, si una persona té més d’un dispositiu mòbil, haurà de tenir un nom d’usuari per a cadascun d’ells . La velocitat està limitada, tal i com marca la normativa, i no està permès l’accés a pàgines de contingut pornogràfic ni l’ús per fer descàrregues P2P. L’objectiu és donar opcions als visitants i usuaris d’aquests espais públics de consultar el correu o accedir de forma immediata a informació a través de la xarxa, sense que es tracti de fer-ne un ús intensiu ni prolongat. La pàgina d’inici serà la web municipal, que es pot consultar sense afectar al consum diari de l’usuari i que també és l’única accessible sense haver-se de donar d’alta.

Aquest servei forma part dels acords de millora de la xarxa municipal de teledistribució (cable) aprovats mesos enrere. En aquest sentit, el ple va aprovar per unanimitat un annex al contracte d'arrendament de la xarxa a Prisco Electrónica SL, que es podria allargar fins al 2019 –l’anterior arribava a 2014- a canvi de diverses millores que ara permeten oferir Internet de banda ampla i telefonia a través del cable.

La millora que s'ha fet a la xarxa, actualment de fibra òptica, permet incrementar els serveis. La xarxa es va crear per cobrir les deficiències de recepció de la televisió que hi havia hagut al municipi. Ara, es poden incrementar aquests serveis, com de fet l’empresa arrendatària ja ha començat a fer amb diferents tipus de paquets que van des dels 15 als 55,90 euros, en funció de si inclouen telefonia o internet o les dues coses a l’hora i la velocitat de connexió (des de 1 a 10 Mbps).