Vívid, el nou Festival del Vi, presenta un programa amb 50 activitats pel mes d’abril

2014-03-18 09:00

Més de cinquanta activitats i promocions es desenvoluparan a les comarques de l’Alt Empordà i el Baix Empordà durant el mes d’abril dins del primer Festival del Vi, Vívid, creat pel Club de la Ruta del Vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona per promoure l’enoturisme a la Costa Brava.

El programa d’activitats inclou una conferència sota la cúpula del Teatre Museu Dalí de Figueres, a càrrec del sommelier Josep Roca, del restaurant El Celler de Can Roca; cursos d’iniciació i tastos dirigits; tallers de cuina i vi; jornades de portes obertes; actuacions de teatre, música i poesia maridades amb vi; tractaments de vinoteràpia; sortides en vinibus; activitats a la natura, com ara enosenderisme i enocaiac, a més d’un seminari «Marca enoturisme», adreçat a professionals del món del vi i el turisme.

El Festival del Vi, Vívid, s’ha presentat aquest dilluns a l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà a càrrec de l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, el vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i president del Consell Regulador de la DO Empordà, Josep Blanch, i el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos.

Vívid és una iniciativa de dinamització i promoció del territori creada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori. Amb aquesta iniciativa es vol donar a conèixer el món de la viticultura empordanesa als habitants i visitants per mitjà d’experiències enoturístiques memorables en un entorn únic, la Costa Brava. Per altra banda, també es vol portar a terme una acció més que computi en el procés d’obtenció de la certificació Ruta del Vi, que atorga ACEVIN (l’Associació Espanyola de Ciutats del Vi amb el suport de la Secretaria General de Turisme de l’Estat).

En la presentació, Josep Blanch, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i president del Consell Regulador de la DO Empordà, ha manifestat «el fet de disposar d’un distintiu d’origen i qualitat com la DO Empordà, i de conjugar-ho amb els recursos i serveis turístics existents a la Costa Brava, ens dóna com a resultat un producte enoturístic de primer nivell que volem potenciar coincidint amb un dels moments més dolços de la gastronomia gironina». Blanch ha afegit que el Festival del Vi permet desestacionalitzar la temporada turística i, en la seva primera edició, oferir més oferta als visitants de Setmana Santa.

Marta Felip, alcaldessa de Figueres, ha comentat que Figueres és la capital del vi de l’Empordà i que el vincle de la ciutat amb el món del vi és històric ja que la Fira del Vi de Figueres, que se celebra al setembre, arriba a la seva trentena edició.

El director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, ha comentat «el festival és fruit de la comunió i entesa entre entitats públiques i empreses privades del territori que formen part del Club de producte de la Ruta del Vi DO Empordà». Ramos ha remarcat que el Patronat de Turisme ha ofert ajuts a les empreses i entitats que volien adherir-se a la iniciativa, i que els beneficis econòmics que generi aquesta campanya repercutiran directament als organitzadors de cada activitat.

El Festival del Vi, Vívid, forma part del pla d’accions 2014 que desenvolupa el club de producte de la Ruta del Vi DO Empordà, format per vuitanta-set entitats i empreses, i que es complementa amb actuacions de divulgació i promoció de l’enoturisme de la Costa Brava.

El programa complet es pot consultar al web https://vivid.costabrava.org