Vint places d'aparcament regulat entorn de la plaça Catalunya de Figueres els dies de mercat

2014-08-05 12:00

Aquest dimarts ha entrat en funcionament l’aparcament regulat entorn de la plaça Catalunya. Un projecte que ha nascut amb l’objectiu que els usuaris del mercat de l’alimentació puguin carregar la compra i, a la vegada, per potenciar la mateixa activitat que s’hi realitza.

La mesura ha consistit en la creació d’una vintena de places d’aparcament regulat en superfície en un dels vials del carrer Castelló, les quals estan operatives només els dies de mercat -dimarts, dijous i dissabte- de set del matí a tres de la tarda. L’horari de pagament, com a la resta de Figueres on es regula l’estacionament en superfície, és de 10 a 13 hores.

El preu per estacionar el vehicle durant 20 minuts és de 20 cèntims d’euro, amb una mesura pensada per promoure la mobilitat de vehicles. No obstant això, a partir de l’aprovació de les Ordenances Fiscals 2015 la quantitat de diners i temps es reduirà a la meitat: per 10 cèntims es podrà aparcar durant 10 minuts.

Senyalització vertical

D’acord amb Fisersa, empresa que gestiona el servei, s’ha decidit senyalitzar aquesta nova “zona de servei” només amb senyals verticals i no amb pintura a l’asfalt per evitar possibles confusions els dies que no hi ha mercat. Tot i ser una zona blava, s’ha decidit senyalitzar-la amb un cartell taronja per mostrar-ne l’excepcionalitat, ja que només s’hi pot aparcar uns dies i hores concretes.

A la tardor, coincidint amb l’entrada en funcionament de l’àrea verda a l’Eixample-Migdia de Figueres, s’aprofitarà per renovar tota la imatge gràfica de les zones d’estacionament regulat. De fet, la zona del carrer Castelló ja s’ha fet amb la nova imatge, que incorpora tipografia i logotips nous.