Vilajuïga posa en marxa rutes turístiques a peu, a cavall, en bicicleta o trenet

2012-05-24 10:00

L’Ajuntament de Vilajuïga ha posat en marxa un programa de rutes i visites guiades per a grups que vulguin conèixer o redescobrir el municipi i l’Alt Empordà. A peu, a cavall, en bicicleta o, fins i tot, en trenet, el programa permet visitar la població i la comarca d’una manera lúdica i original. Les visites estan agrupades en tres àmbits: turisme enològic, turisme cultural i turisme actiu. Entre altres propostes, els usuaris poden visitar els conjunts monumentals de Sant Pere de Rodes o San Quirze de Colera; el castell de Quermançó; els cellers Espelt, Empordàlia i Maria Castell, o espais de grans valor natural i paisatgístic, com l’Albera, el Cap de Creus o el Parc dels Aiguamolls de l’Empordà.
La pràctica totalitat de les propostes són per a grups, però també hi ha la possibilitat de visitar de forma individual o en parella a algun dels cellers. Totes les rutes s’inicien al CAT nde Vilajuïga, on es dóna la benvinguda als usuaris i s’enllesteixen els preparatius per poder desenvolupar les diferents activitats. En tots els casos, es facilita el material necessari i també es tramita una assegurança pels usuaris que realitzen rutes en bicicleta o en cavall. Els preus de les visites guiades oscil·len entre els 3,5 i els 25 euros per persona. Les rutes tenen una durada que va de les dues a les cinc hores en funció de l’activitat a desenvolupar. 

A més, s'ofereixen altres opicions alternatives a l'activitat escollida, com esmorzar o berenar al mateix CAT de Vilajuïga (esmorzar de pagès + vi/aigua); dinar al CAT o restaurants del municipi; recollir el grup al punt concretat, i contractar el desplaçament fins a la visita en el tren turístic Tramuntana Express (grups de més de 15 persones). Per a més informació, els usuaris poden trucar als telèfons 972 530 977 / 678 431 737, o enviar un mail a catvilajuiga@vilajuiga.cat