Vilafant tanca un conveni de col·laboració amb Caritas

2020-11-12 14:00

L'Ajuntament de Vilafant enforteix la seva col·laboració amb Càritas Diocesana de Girona a través d'un conveni que ha de permetre treballar conjuntament per oferir els serveis socials necessaris per donar suport a les persones que estan patint la difícil situació social provocada per la crisis sanitària. Des de l’Ajuntament de Vilafant conscients que Càrites ha multiplicat per 3 el nombre d’usuaris als que ha de donar servei han volgut col·laborar amb l’entitat . "Sabem que a causa de la situació excepcional de crisi sanitària però també social, Càritas està desbordada, per això des de l’Ajuntament, dins les nostres possibilitats vam acordar ajudar-los a través d’aquest conveni" argumenta Consol Cantenys alcaldessa de Vilafant. 

Una col·laboració que estableix que l’Ajuntament de Vilafant farà una aportació econòmica anual de 1.000 euros. El conveni que tindrà una vigència de 3 anys que contribuirà a la millora en l'àmbit social augmentant el suport per aquelles persones que es troben en situacions de vulnerabilitat o pobresa. Càritas Alt Empordà dóna servei a gent de Vilafant i de tota la comarca, per això des de l'Ajuntament, a part de totes les ajudes que ja ofereix a través dels seus propis serveis socials, han cregut necessari contribuir per fer que l’entitat pugui atendre a més gent de la que estan atenent en aquests moments. "Està molt bé que les administracions, com l’Ajuntament de Vilafant col·laborin amb entitats com la nostra perquè això ens permetrà tenir un contacte continuat i poder arribar a més persones" explica Marià Lorca president de Càritas Alt Empordà-Interior. 

Aquest conveni preveu la creació d'un òrgan de seguiment amb diferents professionals de l'Ajuntament que es reunirà periòdicament amb Càritas per tal de poder tenir una millor coordinació i per concretar accions mútues. També es buscarà la creació i promoció de iniciatives mútues per tal d'atendre el conjunt de la població que es trobi en una situació socioeconòmica vulnerable o que així ho sol·liciti.