Vilafant sol·licita a l'ACA una subvenció per a millorar la xarxa d’aigua

2023-04-13 12:00

Vilafant projecta connectar el pou 1 d'aigua del municipi amb la xarxa d'abastament d'aigües de Figueres, per tal de garantir el subministrament. Per això ha demanat una subvenció de 63.621 euros a l'Agència Catalana de l'Aigua.

Una actuació que està pressupostada amb 121.421 euros que es portarà a terme també amb inversions del mateix Ajuntament. L'Agència Catalana de l'Aigua disposa d'una línia d'ajudes per tal que els ens locals puguin realitzar projectes per promoure accions per pal·liar els dèficits i els desequilibris hidràulics, per aquest motiu, des del consistori s'ha sol·licitat aquesta subvenció que permetrà que Vilafant millori la seva xarxa d'aigües.

Des de l'Ajuntament de Vilafant, cada any es treballa per millorar la xarxa d'aigües duent a terme diferents intervencions per evitar-ne pèrdues i per fer que aquesta sigui més eficient. Per aquest motiu, en els diferents pressupostos municipals s'inclou una inversió per tal de poder realitzar totes aquestes millores. «Tenim l'objectiu d'assegurar l'alimentació del dipòsit de Vilafant i a la vegada compartir recursos amb Figueres,  en el cas que sigui necessari. Som conscients de la situació de falta d'aigua en la qual ens trobem, per això creiem que aquest projecte ens permetrà estar preparats per garantir aquest recurs als nostres veïns i veïnes, i també ens permetrà mantenir la qualitat de l'aigua dels pous de Vilafant» ha explicat l'alcaldessa de Vilafant Consol Cantenys.