Vilafant prohibeix circular a més de 20 per hora pel nucli antic

2010-10-20 17:49

L’Ajuntament de Vilafant ha iniciat una nova campanya per tal de conscienciar els conductors de la necessitat de reduir la velocitat en les àrees urbanes.
Per aquest motiu ha instal·lat una sèrie de cartells informatius de pacificació del trànsit en el nucli antic on es remarca la prohibició de circular a més de 20 quilòmetres per hora. La intenció es que es redueixi la velocitat i s’augmenti la seguretat dels mateixos conductors i dels vianants. La configuració de la majoria de carrers del nucli antic, estrets i moltes vegades amb voreres petites, i el fet que el trànsit en molts d’ells no és continu, fa que molts vianants circulin per els carrers sense adonar-se del perill de baixar de les voreres.

Amb la col·locació d’aquests planells informatius es busca la complicitat dels conductors, perquè redueixen la velocitat i es demana més atenció i prudència als vianants.

La pacificació de les zones més habitades del nucli antic, també busca la reducció dels sorolls que en moltes ocasions, fan els ciclomotors al circular pels carrers. Precisament l’Ajuntament fa una especial atenció als conductors del ciclomotors que a banda del soroll que ocasionen, moltes vegades no respecten els límits de velocitat.