Vilafant planta un arbre per cada nadó nascut al municipi

2021-01-15 13:00

L’Ajuntament de Vilafant ha plantat 34 arbres dedicats als infants que han nascut durant el 2020. D’aquesta manera el consistori visualitza el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic i a la vegada vol vincular entre els més petits l’estima per l’entorn del municipi, ja que cada arbre plantat s’ha dedicat als infants que han nascut al llarg de l’any.  Cada arbre porta una placa amb el nom del nadó i la data de naixement. Per aquesta primera plantada s’han escollit arbres fruiters que tenen floració com són els ametllers i els cirerers que ja creixen a la zona de la Solana al nucli de les Forques de Vilafant. La intenció és que aquest 2021 es continuïn plantant aquests arbres que homenatgen als recent nascuts i, a banda dels 72 arbres que es plantaran, se’n preveuen una quinzena més pels naixements que hi puguin haver d’ara endavant.

Plantada popular impedida per la Covid 19

Per tal de generar vincle entre la natura i els vilafantencs, des de l’Ajuntament s’havia previst fer una plantada on els nadons homenatjats hi poguessin assistir, però la crisi sanitària de la Covid-19 ho ha fet impossible. «El nostre compromís amb el medi ambient és clar i per això hem iniciat aquesta campanya de plantar un arbre per cada nou nadó que neix al nostre municipi. Pensem que és important que aquests infants a mesura que vagin creixent siguin conscients de la importància de tenir cura del nostre entorn, i una bona manera és que se’l facin seu, en aquest cas, simbòlicament, amb un arbre. Ens hagués agradat poder fer un esdeveniment amb les famílies dels nounats i els veïns, però no ha estat possible, esperem que la situació millori i que aquest 2021 puguem celebrar plegats la vida d’aquests nous arbres i dels nous infants» , explica Consol Cantenys alcaldessa de Vilafant.

Plantació d’arbres més enllà de la campanya
A part dels 34 arbres plantats per retre homenatge als recent nascuts, aquest 2020, l’Ajuntament n’ha plantat 68. Per aquest 2021 l’objectiu és plantar-ne més d’una setantena. La previsió és plantar espècies adaptables al clima de l’Alt Empordà per tal de tenir una jardineria més sostenible. També s’han escollit espècies menys agressives per no malmetre les voreres. Vilafant comptarà amb noves varietats d’arbres com per exemple el Freixa del Caucas, el Perera de flor o el Cirerer de flor.

Reduir el CO2
Cada arbre absorbeix entre 10 i 20 kg de CO2 a l’any, i des de l’Ajuntament s’han marcat reduir anualment entre 500 i 1000 kg de CO2.  A més de produir oxigen, cada arbre es converteix en la llar de diferents animals i recull l’aigua, absorbint moltes partícules contaminants que es fixen el sol.