Vilafant celebra la festa de Sant Cebrià del 14 al 16

2012-09-12 14:00

Vilafant celebrarà la Festa de Sant Cebrià els dies 14, 15 i 16 de setembre amb activitats molt variades. El divendres a les 8 del vespre hi haurà el pregó d'obertura a la plaça de l'Ajuntament a càrrec de Jaume Santacana, exdirector de programació de TV3. Al vestíbul de l’Ajuntament s'inaugurarà l’exposició dels alumnes dels cursos de manualitats i patchwork. Seguidament començarà una cercavila cap al recinte de fires, amb la Colla Gegantera i Grallera Els Rajolers de Vilafant i amb la participació de nans, capgrossos, dracs i gegantons. A dos quarts de deu de la nit es farà l'obertura oficial del recinte de Fires, amb atraccions per a petits i grans. La primera jornada de la festa s'acabarà a la piscina del complex esportiu municipal Els Pins amb el 12è Monstruari de Vilafant amb els grups Bananna Beach, Hot Penguins, Bullitt, Pinocchio i Dj Sit.

Per dissabte s'han programat actes des de primera hora amb la caminada mediambiental del Parc del Manol i presentació dels nous plafons indicatius (9:30). Hi haurà bàsquet al pavelló matí i tarda, una exposició de tractors i quads i una bicicletada (11:00). La tarda començarà amb la quarta baixada de carretons, un dels actes més sorprenents (16:00). També hi haurà l'espectacle musical Infantil “El País de Xauxa és diversió” i xocolatada (18:00), el concert amb l’”Orquestra Setson” (20:00), disco mòbil i bany d’escuma al recinte de fires (22:30) i ball amb  l’Orquestra Setson i The Beatles Cover Band a la plaça Major (23:00).

El diumenge de bon matí i pels carrers del nucli antic hi haurà la Cercavila de Matines (07:30), es farà uan cursa atlètica de 10 quilòmetres (10:00) i una mostra de col·leccionisme popular. Ràdio Vilafant sortirà al carrer i també es faran activitats i exhibició agility amb gossos organitzades per Canae.

A les 11:30 a l'Església de Sant Cebrià se celebrarà l'Ofici solemne amb acompanyament orquestral i, seguidament, a la plaça major s'ha programat una degustació de “pomes de relleno” típiques de la Festa Major de Vilafant. Sardanes per acabar el matí i havaneres amb Terra Endins a la tarda (18:00) acabaran d'animar el darrer dia de la festa.