Vilafant augmenta en un 8,9% el seu pressupost per a l'any 2023

2022-12-29 19:00

Amb l'objectiu de continuar mantenint la qualitat dels serveis i les inversions per seguir millorant Vilafant, durant el ple extraordinari, s'ha aprovat el pressupost pel 2023, que augmenta en un 8.9% respecte a les xifres aprovades l'any anterior, en total, el plenari ha aprovat un pressupost de 5.994.385€. Un pressupost que té en compte l'augment dels costos generals com l'IPC, l'augument dels serveis i de l'energia sense apujar els impostos. Un pressupost que creix i que s’ha aprovat sense cap vot en contra, amb 8 vots a favor i 4 abstencions.  «Volem continuar oferint uns serveis de qualitat, però teníem clar que aquest any, amb la situació econòmica actual havíem de congelar els impostos per no afegir més pressió a les famílies vilafantenques. Per això, hem ajustat al màxim el pressupost, mantenint també la capacitat inversora», destaca l'alcaldessa de Vilafant. Un pressupost que augmenta les partides d'emergència social, pensant en les persones i en la crisi econòmica que de nou estem patint.  «El sanejament ja consolidat dels comptes públiques, la contenció en la despesa, ens permeten apostar per uns pressupostos flexibles, amb capacitat de fer canvis durant l’any i combatre l’estat que tenim en tot el país amb el tema de la inflació», ha afegit el regidor d’hisenda Kiko Marín durant la sessió.

Augment d'inversions per seguir millorant Vilafant 

La partida d'inversions també creix en aquest pressupost pel 2023 fins a arribar als 898.100€. Una de les inversions més destacades d'aquest pressupost és la de la primera fase d'obres per consolidar l'edifici de la rectoria, uns primers treballs que es podran triar endavant gràcies a una subvenció rebuda pel Ministerio de Transporte, Movilidad y agenda urbana. Aquestes inversions també busquen mantenir les millores al municipi, ja que preveu obres en vía pública com les voreres del carrer Vinya i del carrer Palol. També es manté la inversió que cada any destina l'ajuntament a la millora de la xarxa d'aigua per tal de modernitzar-la i així aconseguir augmentar l'estalvi d'aquest recurs. El pressupost del 2023 també inclou una partida d'inversió de 50.000 euros pels pressupostos participatius que sumats els 50 mil de l'exercici anterior permetran tirar endavant els 6 projectes més votats en aquest procés participatiu. Un altre de les inversions previstes en aquest pressupost són les obres de millora del Centre Cívic de les Mèlies, per tal de posar-lo al dia i condicionar-lo. La instal·lació de nous jocs al pati de primària de l'escola Sol i Vent i la creació d'uns lavabos públics al cementiri són dos projectes més que preveu aquest nou pressupost. També es preveu invertir en la redacció del projecte d'ampliació de la Sala Polivalent al nucli antic de Vilafant, millorant i fent créixer laquest equipament. 

En aquesta sessió ordinària de debat dels pressupostos pel 2023 també s'ha aprovat la contractació de les obres per iniciar el procés de licitació de la primera fase de la Rectoria.