Vilafant aprova unes ordenances amb un marcat to social

2016-11-06 09:00

L'Ajuntament de Vilafant ha aprovat les ordenances fiscals pel 2017 que tenen un marcat caire social, amb la subvenció de l'Impost de Béns Inmobles (IBI) a les families en situació de vulnerabilitat econòmica. Un ajut variable i depenent dels informes previs que elaborin els Serveis Socials.

A la vegada, es vol incentivar el mercat laboral amb diferents bonificacions que van des de les creades per facilitar el creixement de noves empreses, fins a les bonificacions en les llicències d'obres menors, en el cas de supressió de barreres arquitectòniques.

D'altra banda, les persones aturades i professionals que iniciïn una activitat empresarial al poble, estaran exempts de pagar la llicència d'activitats econòmiques i es bonificarà el 50% de l'impost sobre noves activitats empresarials, durant els primers cinc anys. També es bonificarà l'impost de vehicles impulsats per gas i la reducció d'aquest, en el cas de vehicles híbrids.

Tot i aquestes bonificacions, s'ha volgut incloure un important recàrrec del 50% del preu de l'IBI als habitatges desocupats i que resten en mans de les entitats bancàries, amb la finalitat que aquestes posin els habitatges al mercat.

El regidor d'hisenda Francesc Gaspar, va destacar que l'Ajuntament continua aplicant polítiques fiscals que salvaguardin els interessos dels ciutadans de Vilafant. Segons Gaspar, tot i la hipotètica millora econòmica, encara hi ha moltes famílies al poble que ho passen malament per arribar a final de mes i per això es continuarà treballant, per ajudar els veïns que ho necessitin.

Són unes ordenaces treballades amb la resta de partits de la oposició, incloent les propostes presentades. Es van aprovar amb els vots a favor del grup socialista i esquerra, mentre que convergents i populars van abstenir-se.