Viladamat estrena la Fira del Vermut el dissabte 18 de juny

2016-06-14 12:30

Viladamat celebra la 1a Fira del Vermut i la Tapa el proper dissabte 18 de juny de 2016. La plaça de l’església s’omplirà de parades i serà l’escenari on els assistents podran fer el vermut. Hi haurà vermuts elaborats per diferents productors de tot Catalunya i se serviran tapes casolanes i altres productes de la terra que tradicionalment acompanyen aquesta beguda.

L’especialista en vermut i directora tècnica dels Premis Vinari dels Vins Catalans, Ester Bachs, presentarà el seu llibre Guia del vermut, que descriu les marques de vermut i vermuteries que hi ha a l’Estat espanyol i que inclou també receptes elaborades a partir d’aquest aperitiu.

A la tarda, es podrà participar a una classe-tast de vermut dirigida per un enòleg que explicarà als assistents els secrets d’aquest vi especial i els ensenyarà a apreciar-lo.

La música serà present a la jornada. Al migdia, l’hora de fer l’aperitiu per excel·lència, tindrà lloc un vermut musicat amb Dj Thelma. Al vespre, un concert del grup de blues gironí Grateful Blues posarà més ritme a la fira, que clourà amb una botifarrada popular.