Vilabertran i Sant Llorenç de la Muga disposaran de minideixalleries

2010-03-05 13:51

El proper dia 10 de març entrarà en funcionament una nova minideixalleria inclosa dins la xarxa comarcal de deixalleries, la de Sant Llorenç de la Muga, i el dia 20 s’obrirà la de Vilabertran. Amb aquesta incorporació ja seran 20 les instal·lacions d’aquestes característiques que funcionen a l’Alt Empordà.

El passat 16 de febrer es va portar a terme una jornada de formació dirigida als encarregats de les deixalleries adherides a la Xarxa comarcal. En aquesta jornada es va parlar sobre els riscos laborals a què es veuen exposats els treballadors de les deixalleries, sobre la gestió dels residus especials i sobre el funcionament del nou programa de gestió informàtic que s'està instal·lant a la Xarxa. Pel que fa al programa de gestió informàtic es farà una prova pilot per veure'n en funcionament i poder-ne millorar els aspectes que calgui al municipi de Navata.

Aquest sistema de gestió informàtica permetrà una interconnexió i recopilació en el control de dades d’usuaris, entrades i sortides de residus de les instal·lacions, així com una publicació de resultats globals de recollides per a cada municipi en una pàgina web. Aquesta aplicació també permetrà dinamitzar més fàcilment, entre altres serveis, el mercat de segona mà gratuït a les minideixalleries de la Xarxa comarcal.

La iniciativa del mercat de segona mà va ser ideada per l’àrea de Medi Ambient ja fa un parell d’anys i ha consistit en habilitar un espai a cada deixalleria on s’exposen els objectes que els ciutadans porten a la deixalleria però que estan en prou bon estat com per a ser reutilitzats. L’exposició té una data de caducitat després de la qual l’objecte es llença si ningú l’ha recollit. També es compta amb una pàgina web https://m2m.mercats-altemporda.org/ on s’exposen tots els articles del mercat de segona mà, ja sigui el mercat de les deixalleries com també els objectes que s’ofereixin per part dels particulars, amb l’objectiu de poder veure des de qualsevol ordinador els articles.

D’altra banda, el Consell Comarcal ha posat en funcionament una pàgina web específica per a cada deixalleria de la Xarxa comarcal. Aquestes pàgines es trobaran properament en el Catàleg virtual de l’àrea de medi ambient del Consell Comarcal www.mediambient-altemporda.org, en l’apartat corresponent al servei de deixalleria de l’apartat de residus. En cada pàgina d’una deixalleria hi consten les seves dades específiques com ara un mapa d’ubicació, horaris d’obertura, residus admesos, així com les taxes per a empreses en el cas que n’hi hagi. També hi ha un apartat específic de publicació de resultats, que provindran de la gestió informatitzada.