Vila lliura al conseller Recoder un informe municipal on s’explica la necessitat de transformar el barri de Sant Joan

2011-03-14 12:00

L’alcalde de Figueres, Santi Vila, ha lliurat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, un informe on s’exposen les conclusions dels estudis encarregats pel municipi sobre el barri de Sant Joan i que, a grans trets, aconsellen la necessitat de transformar la zona en qüestió i el seu entorn. L’alcalde també va lliurar un recull d’imatges del barri de Sant Joan al conseller.

Segons les conclusions del document, i amb l’objectiu de trencar amb la situació de gueto actual, es considera necessari una remodelació en profunditat del barri que inclogui la intervenció en habitatge i urbanisme com aspecte fonamental al costat social i educatiu.

El document també fa esment que davant de l’oportunitat de l’arribada del TAV, que ressitua el centre de gravetat de Figueres cap a l’oest; la construcció dels nous accessos a l’estació, com el túnel de la ronda Nord per sota el castell de Sant Ferran i l’accés oest de l’A2; o el desenvolupaments de l’ARE de la carretera de Llers. Actuacions que fan pensar que s’està davant d’una oportunitat única per iniciar una transformació profunda al barri de Sant Joan.

Treballs previs
El lliurament de l’informe al conseller s’emmarca en un programa d’accions preparatòries que Ajuntament i Generalitat de Catalunya porten treballant des de fa setmanes, com es demostra amb la visita el mes de gener del gerent de l’INCASOL, Joan Llort, o les reunions tècniques entre representants de les dues administracions. Tot amb l’objectiu de dissenyar la millor estratègia conjunta per la reforma d’aquesta zona de la ciutat.

Vila va lliurar a Recoder l’informe, ahir, en el decurs de la inauguració del Parc de les Aigües, un nou espai ciutadà que s’ha convertit en la segona zona verda més important de Figueres.