Uns 400 joves d'ESO participen a la nova campanya de conducta alimentària

2013-01-24 08:00

Aquest dijous s’iniciarà la setzena Campanya de Prevenció de la Conducta Alimentària dels Joves de l’Alt Empordà 2013, amb la  participació dels alumnes de 4t d’ESO de l’escola Paula Montal de Figueres. La campanya, que pretén millorar el comportament alimentari dels joves, es desenvolupa en unes sessions que duren tot un matí a la l’Escola d’Hostaleria de Figueres. 

La iniciativa, que es clourà el proper mes d’abril, forma part del projecte de salut juvenil del Consell. En la present edició hi participaran sis centres de secundària i uns 400 joves d’edats compreses entre els 15 i els 16 anys. Aquesta acció va adreçada principalment als alumnes de 3er i 4t d’ESO dels centres de secundària públics i privats concertats de l’Alt Empordà i respon, entre altres objectius, a la necessitat d’informar els joves sobre els valors i l’aportació energètica dels aliments, aconseguint que reflexionin sobre la importància de l’alimentació en la seva salut i sensibilitzar a tots els àmbits educatius en aquest sentit. 

En concret, totes les sessions inclouen una xerrada sobre alimentació, un taller de cuina i dietètica, una xerrada informativa sobre els estudis que es poden realitzar en aquell centre i un dinar pedagògic servit al restaurant Tramuntana. La campanya compta amb el suport de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà, la Diputació i la Secretaria de Joventut de la Generalitat.