Uns 300 figurants a la Cavalcada de Reis de Figueres

2017-01-03 11:30

Figueres donarà la benvinguda als Reis de l’Orient la nit del 5 de gener amb una gran Cavalcada que sortirà de la Creu de la Mà a les 7 de la tarda. Consolida el recorregut estrenat en l’edició anterior amb la intenció d’esponjar el públic, passant pels carrers Nou, Castelló, plaça del Gra, Rutlla, Blanc, Caamaño, Rambla, Girona i plaça de l'Ajuntament. Hi participaran prop de tres-cents figurants amb música i moltes sorpreses que no s'han volgut desvetllar. Enguany, com a novetat, per donar el tret de sortida i fer conèixer a tothom que la cavalcada ha començat, es sentiran petards simultàniament en diversos llocs de la ciutat. 

A la plaça de l’Ajuntament, per amenitzar l’espera als més petits, la companyia El Pot Petit portarà a terme un espectacle dissenyat per a l’ocasió des de les 6 de la tarda. A la plaça Catalunya hi haurà un campament reial on els que s’han endarrerit amb la carta, podran lliurar-la en mà als patges que hi faran guàrdia de s de les 5. A més, abans de la Cavalcada, hi haurà el tradicional concurs de fanalets al Teatre Municipal el Jardí, que enguany incrementa el límit d’edat per a participar-hi (es passa de 8 a 10 anys), una resposta a la demanda efectuada per molts pares i mares. 

Com cada any, l’Ajuntament organitza un gran dispositiu de seguretat i de control de l’aforament dels diversos espais públics, amb la col·laboració de diferents serveis d’emergència i protecció civil, i s’ha enviat un fulletó a tots els figuerencs i figuerenques amb informació sobre la Cavalcada relativa al recorregut, talls de carrer i recomanacions diverses.