Uns 70 constructors gironins s'interessen per poder treballar a França

2011-06-01 13:00

Des d’Unió d’Empresaris de la Construcció, juntament amb Prevenció Laboral Gironina, ahir dimarts, a la tarda, es va dur a terme una sessió informativa per aquelles empreses constructores interessades en treballar a França. La jornada, que pretenia aclarir dubtes sobre la complexitat d’anar a treballar al país veí, va comptar amb setanta assistents que van omplir l’Aula Ferran Adrià de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà de Figueres. Els ponents de la jornada van ser els advocats Pierre Becque, Hervé Germa, Mathieu Pons, i l’arquitecte Philippe Pous.

La presentació general va anar a càrrec del Degà Pierre Becque. Es van tractar temes com: la forma jurídica de la instal·lació de l’empresa a França (establiment secundari, empresa de dret francès i fiscalitat), les normes del dret públic (urbanisme, mercats i contractes públics), les normes de dret per a edificis i obres públiques (assegurances, subcontractació, contractes de treball), normativa de prevenció de riscos (normes i casos pràctics), entre d’altres. Al final de la jornada es va fer un torn obert de preguntes.

Unió d’Empresaris de la Construcció va decidir organitzar aquesta sessió informativa a causa de l’augment d’empreses gironines que es desplacen fins al país veí a treballar i a causa de la demanda d’informació d’aquestes cap al gremi per dur a terme tots els tràmits necessaris. La difícil situació en què es troba el sector de la construcció per la crisi econòmica ha fet que, des de fa temps, algunes empreses catalanes vegin l’opció de treballar a França com una alternativa per sortir de la greu situació en què es troben.