Unió de Pagesos trasllada als diputats de Girona el malestar dels afectats per les expropiacions de la C-31

2012-04-19 13:00

Unió de Pagesos ha traslladat als diputats de Girona de les diferents formacions polítiques al Parlament la situació en la què es troba la pagesia afectada per les expropiacions del tram la Tallada d’Empordà-Torroella de Fluvià de la carretera C-31, per tal que instin el Govern de la Generalitat a pagar les indemnitzacions pendents, que en total superen els dos milions d’euros. n

El sindicat va exposar aquesta situació ahir als diputats Santi Vila de CiU, Marina Geli del PSC, Pere Bosch d’ERC, Josep Enric Millo del PP, Joan Boada d’IC i Toni Strubell de Solidaritat. 

El procediment de les expropiacions va començar l’any 2008 i, tot i que es van signar els mutus acords i es van comunicar als propietaris les quantitats corresponents a les indemnitzacions, aquestes encara no han estat abonades per l’administració a moltes finques afectades. De més de cent afectats, la meitat encara no ha cobrat quan ja fa dos anys que la carretera està en funcionament, mentre a l’altra meitat se’ls deuen interessos de demora. 

Unió de Pagesos va convocar una concentració al passat 6 d’abril a Torroella de Fluvià (a la rotonda de la cruïlla de la C-31 amb la carretera de Sant Miquel de Fluvià a Sant Pere Pescador) per denunciar la situació en què es troba la pagesia afectada per aquestes expropiacions.

La diputada del PSC Marina Geli ja s'ha compromès a fer les gestions necessàries perquè s’efectuï el pagament de les expropiacions a preu pactat. La parlamentària del PSC ha qüestionat els criteris de pagament de l’actual executiu autonòmic: “No entenem què condiciona que uns pagesos hagin cobrat i altres no, tenint en compte que no es tracta d’una expropiació forçosa, sinó d’una expropiació a preu pactat”. Geli ha apel·lat al pacte subscrit amb els pagesos perquè la Generalitat no defugi les seves obligacions contractuals: “La falta de liquidat no és més que una excusa de CiU per eludir les seves obligacions” ha afegit.