Unió de Pagesos impulsa la coordinació amb els Mossos i aconsegueix dispositius especials per perseguir i prevenir els robatoris al camp gironí

2010-07-29 18:50

Unió de Pagesos de Catalunya, alcaldes i representants d’altres entitats del sector agrari van mantenir ahir dimecres una trobada amb els Mossos d’Esquadra a les comarques gironines per coordinar-se de cara a prevenir i perseguir els robatoris que s’estan patint a les zones agrícoles i ramaderes de les comarques gironines. Durant els darrers mesos, a les comarques gironines, les explotacions agrícoles i ramaderes han patit robatoris de maquinària agrícola, motors de reg, conills, eines, etc.

Unió de Pagesos va assolir el compromís dels Mossos d’Esquadra que duran a terme dispositius especials per evitar els robatoris durant la campanya de la fruita a l’Empordà (entre les acaballes d’agost i l’octubre) i durant la campanya de les olives (entre desembre i gener) a les comarques gironines.

Unió de Pagesos també comunica als Mossos de forma sistemàtica els robatoris que es coneixen i ha col·laborat per definir una estratègia per determinar els camins secundaris. Això, ha de permetre a la policia disposar d’un mapa de les afectacions, fer un seguiment del nombre de robatoris i millorar l’eficiència en la prevenció i persecució.

D’altra banda, el sindicat ha insistit en la necessitat de mantenir i intensificar la investigació dels circuïts de venda de la mercaderia robada, ja es tracti de bestiar o de material destinat a les ferrovelleres.