Unió de Pagesos denuncia que el motiu principal de la inundació dels camps a Peralada ha estat que no es van restituir les motes del riu Orlina

2011-03-16 19:00

Unió de Pagesos denuncia que el motiu principal del nou desbordament del riu Orlina i els danys causats als pagesos de Peralada és que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) no ha complert el seu compromís de reparar les motes trencades en desbordaments anys enrere. A causa d’aquest deficient manteniment del riu, el maig de 2010, ja es van produir destrosses als camps contigus. De fet, les obres per restituir les motes haurien d’haver començat al novembre, tal i com l'ACA es va comprometre a fer després de la insistència del sindicat.  

En aquest cas, han estat afectats camps que estaven preparats per sembrar blat de moro, així com camps de farratges i de cereal d’hivern (ordi, blat i civada). Unió de Pagesos demanarà a l’ACA que faci un informe acurat dels danys i que compensi els pagesos afectats; també tornarà a reclamar-li que repari les riberes del riu.

També, al municipi de Peralada, el cabal del riu Muga ha arribat a vessar aquesta matinada i ha inundat camps i algunes granges situades al sud del nucli de Peralada. Les pluges d’aquests dies també han provocat inundacions a camps de cereal d’hivern d’altres municipis, com Castelló d’Empúries. 

Unió de Pagesos considera que un cop més es demostra que cal que les administracions competents mantinguin els cursos dels rius nets i en bon estat per tal de minimitzar els danys produïts per episodis de pluges intenses com el dels darrers dies.