Unió de Pagesos denuncia que Adif vol pagar a meitat de preu les indemnitzacions a la pagesia afectada per una ampliació de les obres de l’AVE

2011-10-18 08:00

Unió de Pagesos convoca per asquest dimarts, a les 09.00 h, davant l’Ajuntament de Vilafant, als pagesos i pageses afectats per una ampliació de les expropiacions de les obres de l’AVE entre els trams de Borrassà-Figueres i Pontós-Borrassà. Dimarts és el primer dia de convocatòria de les actes prèvies d’ocupació. El sindicat denuncia que Adif pretén pagar per aquestes expropiacions la meitat del preu que ha pagat per les finques que es van ocupar legalment fa tres anys.

Aquesta ampliació de la superfície afectada i expropiada va ser inclosa posteriorment en una modificació del projecte inicial de les obres d’aquest tram, que necessitava augmentar la superfície perquè la constructora necessitava camins temporals per accedir a l’obra o zones d’ocupació temporal per treballar.

L’ocupació de les finques, tant de les legals com d’aquestes últimes, es va fer l’any 2008, i el 2009 es van signar els acords d’indemnització de les primeres. Des de llavors, els propietaris de les finques afectades per la modificació del projecte han demanat en reiterades ocasions a Adif regularitzar la situació i poder cobrar per la superfície ampliada les mateixes indemnitzacions que per la superfície inicial.

El sindicat considera que Adif pretén ara, amb les actes prèvies d’aquesta setmana, regularitzar una situació al·legal que dura des de fa tres anys intentant fer valer els fets consumats d’ocupació encara que no s’hagin pactat les indemnitzacions. Unió de Pagesos també demana als alcaldes dels municipis afectats per aquestes obres de l’AVE que donin suport a la pagesia afectada per aquesta ampliació de superfície.