Unió de Pagesos demana que s'exceptuï la prohibició de pas de camions amb productes agraris per la N-II

2013-04-12 18:00

Unió de Pagesos denuncia que la prohibició de pas dels camions de quatre o més eixos per la N-II perjudicarà les explotacions agràries dels municipis de l’entorn d’aquesta carretera, especialment les de la pagesia de Bàscara, població en la qual la prohibició de la circulació de vehicles és total i no admet excepcions. 

El sindicat alerta que els camions de transport de bestiar, de pinso, de farratges o de llet, entre altres, no podran fer arribar els productes imprescindibles a les explotacions agràries si no es consideren excepcions a aquesta prohibició. En aquest sentit, Unió de Pagesos recorda que actualment no hi ha cap altre pont en condicions que travessi el riu Fluvià des de Besalú fins a Torroella de Fluvià. 

El sindicat demana que s’exceptuï la prohibició dels vehicles amb inputs o productes agraris de precedència i o amb destí a explotacions agràries, així com que s’identifiquin visualment els camions que compleixin aquestes condicions per tal de no pertorbar el funcionament de la comarca. Unió de Pagesos considera que la prohibició de la circulació de vehicles grans per aquest tram de la N-II no resol en absolut el greu problema de la política de mobilitat que durant molts anys han portat a terme els governs de l’Estat. 

El sindicat, juntament amb les organitzacions del sector del transport, s’adreçaran als departaments d’Agricultura i de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per tal que facin les gestions necessàries per resoldre aquesta situació.