Unió de Pagesos demana compensacions pels afectats per les inundacions del riu Orlina a Peralada

2010-05-28 15:50

Unió de Pagesos ha aconseguit –després de la reunió mantinguda dijous amb el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), Manel Hernández– el compromís per part de l’ACA d’estudiar compensacions pels pagesos afectats per les inundacions que es van produir durant la nit del 4 al 5 de maig com a conseqüència del desbordament del riu Orlina al seu pas per Peralada. El sindicat ja va advertir que les inundacions no es podien atribuir a la intensitat de la pluja, ja que no va ser torrencial i, en total, es van enregistrar entre 80 i 100 litres per metre quadrat durant tots els dies que va ploure. 

El desbordament del riu i els danys ocasionats als conreus es degueren a que no s’havia netejat el riu Orlina i, sobretot, a les motes, trencades en desbordaments d’anys anteriors i que encara no s’havien reparat. Unió de Pagesos també ha demanat a l’ACA que es comprometi a reparar les motes del riu per evitar que es torni a repetir aquesta situació.

Els danys provocats per les inundacions arriben als 100.000 euros i van afectar prop de 50 hectàrees de conreus, bàsicament de cereal d’hivern, blat de moro i userda; el sindicat dóna suport a la quinzena de pagesos que han patit danys a les seves explotacions.