Unió de Pagesos demana al conseller de Territori que es paguin els quasi 5 milions d’euros pendents per expropiacions de carreteres

2013-03-14 20:00

Unió de Pagesos ha demanat al conseller del Departament de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que es resolguin els pagaments de la pagesia afectada per les expropiacions de les obres de carreteres a Catalunya, ja que el deute acumulat a la pagesia afectada que representa el sindicat és de quasi 5 milions d’euros. Unió de Pagesos ha traslladat aquesta petició en una reunió mantinguda avui amb el conseller de Territori en la qual hi ha assistit el coordinador nacional d’Unió de Pagesos, Joan Caball, juntament amb altres membres de la Comissió Permanent.

El conseller de Territori també ha expressat el seu compromís de prioritzar els pagaments als expropiats de la carretera C-31, en el tram de la Tallada d’Empordà a Torroella de Fluvià, i als de la C-51, en el tram del Vendrell a Valls. La majoria dels mutus acords dels dos projectes ja es van signar fa més de tres anys i durant tot aquest temps només s’han fet efectius els pagaments d’un 30% dels afectats.

El sindicat també ha reclamat al conseller de Territori que en els pressupostos del 2013 s’inclogui la partida necessària per pagar les indemnitzacions de les expropiacions pendents que no s’havien inclòs en els pressupostos d’anys anteriors.

Una altra de les qüestions abordades en la reunió ha estat la revisió dels sistemes de  representació de les organitzacions professionals agràries en els consells d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i l’Agència de Residus de Catalunya (ARC). El conseller s’ha compromès a resoldre la representació de les organitzacions agràries en aquests organismes atenent els resultats de les eleccions a cambres agràries.